Lovitura pentru milioane de romani! A fost interzis

Camera Deputaţilor a adoptat în mod tacit proiectul de lege care interzice folosirea limbilor minorităţilor naţionale în adminstraţie publică.

Deputatul Bogdan Diaconu,liderul Partidului România Unită,PRU, cel care a inițiat legea doreşte să interzică instituţiilor publice, autorităţilor de stat şi consiliilor locale să nu mai comunice în nicio altă limbă, decât în limba română, fie în scris, fie verbal.

De asemenea, proiectul de lege prevede ca şedinţele consiliilor locale să se desfăşoare exclusiv în limba română, asigurând „translator din oficiu invitaţilor străini şi participanţilor care nu au cetăţenie română”. În cazul adoptării proiectului de lege, „inscripţiile de interes public” vor fi afişate doar în limba română.

 Proiectul de lege trebuie să fie aprobat şi de Senat, care este cameră decizională. Conform Legii administraţiei publice, adoptată în 2001, instituţiile publice trebuie să aplice inscripţionările bilingve în localităţiile în care procentul unei minorităţi depăşeşte 20% din totalul locuitorilor localităţii respective.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *