Logica dintre fumat si izmene

Pe timpul comunismului circula un banc în care se spunea că tatăl  lui Ceaușescu spărgea în fiecare zi câte un televizor pentru că, de fapt dorea să-i tragă una peste gură lui Nicu ori de câte ori acesta spunea câte o prostie.

Păi dacă pentru tată-l lui Ceaușescu nu era o problemă ca în fiecare zi să primească un televizor nou, imaginați-vă ce tragedie ar fi pentru familia mea dacă ar trebui să schimb televizorul de fiecare dată când  „minunații” noștri politicieni spun câte o prostie  în fiecare minut. Or  eu  nu am fost capabil să-mi schimb televizorul de vreo 15 ani . Cu siguranță familia m-ar renega dacă aș sparge televizorul. Așa că atunci când simt că mai am puțin până să sparg televizorul … îmi aprind o țigară.

De fiecare dată când îmi vine factura de curent electric și nu știu care poate fi considerată prioritate între factura de gaze și factura de energie electrică, când amândouă însumate valorează cât salariul meu pe două luni, ca să nu înjur în fața mamei …  îmi aprind o țigară.

Când mă duc cu soția să facem cumpărături în ziua de salariu și realizez că s-a dus dracu mai mult de jumătate din salariul meu, iar cumpărăturile făcute nu ne ajung decât pentru cel mult o săptămână … iar îmi aprind o țigară.

Singurul lux care mi-l mai pot permite deocamdată este să mă întâlnesc  cu cei asemenea mie la câte un bar să bem o cafea, pe care n-o putem disocia de țigară și să pălăvrăgim despre cât de bine ne-ar fi nouă dacă …

Numai că minunații noștri guvernanți au rezolvat  toate problemele din țara asta, singura problemă nerezolvată rămăsese legea antifumat. Că de, doar trebuie să ne aliniem la standardele europene. Fir-ar al dracu de necaz!  Dar la locuri de muncă, la salarii, de ce nu ne aliniem  după standardele europene?

Dragii noștri legiuitori,  voi nu sunteți chiar atât de proști pe cât păreți!  Sunt convins că știți că suma viciilor este constantă,  așa că nu ne rămâne decât să căpătăm un alt viciu. Și cum bani nu avem, nu ne rămâne decât să ne îmbogățim bagajul de înjurături pe care o să le adresăm cu mare drag celor care de 26 de ani nu fac altceva decât să fure, să impună și să majoreze cele mai aberante taxe și impozite, să ne umilească, ca mai apoi să ne transforme în legume fără pic de glagorie. Asta cred că o s-o putem face până când minunații noștri legiuitori nu vor emite vreo lege de interzicere a înjurăturilor  în aer liber. Mă gândesc cât timp mai e până ne vor interzice să purtăm izmene iarna. Apropo, eu am mai avut izmene iarna aceasta !!!! Pentru că iarna care va veni,  dacă mergem în ritmul ăsta cu dezvoltarea economică și crearea de noi locuri de muncă, cu siguranță nu voi mai avea posibilitatea să-mi cumpăr  izmene noi ….

I.C. MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *