Liderii PSD, ALDE si PNL, in sedinte la malul marii, pentru a stabili strategia politica de toamna

Liderii PSD și ALDE se reunesc, în acest week-end, în ședințe interne, la malul mării, pentru a stabili strategia politică de toamnă. La discuții participă și premierul Mihai Tudose și miniștrii din Cabinetul său, prim-ministrul fiind așteptat să își facă auto-evaluarea, la două luni de la preluarea mandatului. Și Opoziția își face planurile pentru toamnă, tot la mare, la Neptun, unde va avea loc o ședință a conducerii PNL. 

Liderii PSD revin pe litoral la doar o săptămână după alte ședințe, care au avut loc la Neptun. În plus, liderul PSD Liviu Dragnea a fost primit cu pâine și sare de femeile social-democrate, care a avut Școala de Vară, în Mamaia, week-endul trecut. ”Nicio femeie din PSD nu m-a înșelat!”, le-a transmis președintele partidului, doamnelor din partid.

Conducerea PSD s-a întâlnit încă de vineri seară, la hotelul Phoenicia Holiday Resort, pentru a stabili prioritățile pentru noua sesiune parlamentară. În timp ce conducerea ALDE se va reuni, sâmbătă, la hotelul Iaki, tot din Mamaia.

Președintele PSD, Liviu Dragnea a anunțat deja că printre proiectele de lege pe care Puterea vrea să le treacă prin Parlament sunt legea parteneriatului public-privat, legea prevenţiei, dar și proiectul de modificare a legilor justiţiei. Un proiect foarte dezbătut este inițiativa liderului PSD Liviu Dragnea, privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții. Se pare că proiectul este finalizat și are deja avizele de la ministere, astfel că majoritatea parlamentară se pregătește să introducă proiectul în dezbatere parlamentară.

În şedinţa CExN x se va stabili și conducerea unei noi structuri interne a PSD, Departamentul Naţional al Resursei Umane, precum şi a Direcţiei de gestiune a carierei politice din cadrul acestuia.

Cea mai importantă discuție va fi, însă, evaluarea a opt luni de guvernare PSD-ALDE, și două luni de guvernare a Cabinetului condus de Mihai Tudose.

Liderii PSD și vor reuni și cu cei de la ALDE, pentru a discuta cum se coordonează miniștrii în Guvern dar și cum comunică măsurile luate.

Un proiect controversat este cel privind înființarea unei Autorități Independente pentru Interceptarea Convorbirilor, care să se afle în subordinea Parlamentului și asumat de conducerea ALDE. Liviu Dragnea a confirmat că se va discuta și acest subiect și că, în principiu, este de acord cu o astfel de autoritate.

Sursa libertatea.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *