Liberalii giurgiuveni si-au luat o ”binemeritata” vacanta …

După o ”lungă” și ”grea” muncă de partid iată că a venit și binemeritata vacanță pentru șefii PNL filiala Giurgiu. Dar ca orice partid care se respectă a ținut și o ultimă conferință de presă înaintea vacanței. Cel care a ținut conferința de presă a fost, așa cum ne-a obișnuit,  nelipsitul de la ultimile conferințe, secretarul general  al partidului ( nota red. Uite cum era să scriu Nicolae Ceaușescu ), Costel Dumitru.

Așa cum era de așteptat, în lipsa șefului Marin Anton care se afla la treierat, după cum rezultă din afirmația secretarului general, principalul vinovat pentru toate relele care se produc de o lungă perioadă de timp în PNL Giurgiu este Niculae Bădălău, liderul de necontestat al PSD-ului local și de ceva timp lider la nivel național.

În continuare Costel Dumitru ne-a prezentat o știre conform căreia Alexandru Andrei și Răzvan Cuc îl sperie pe Bădălău cu demisiile din PSD  și înscrierea, ATENȚIE !!!  în PNL. Și noi primisem o știre, numai că din informațiile noastre reieșea cu totul altceva și anume că Niculae Bădălău datorită neînțelegerilor cu Dragnea va prelua șefia PNL Giurgiu.

Al treilea punct pe ordinea de zi introdus de un coleg de breaslă, cel legat de motivul care a dus la excluderea doctorului Pick Ladislau din PNL filiala Giurgiu, Costel Dumitru, la acest punct  a dat o explicație cel puțin hilară. Cum că doctorul nu avea plătită cotizația. Dragă domnule secretar, după cum bine știți  în luna mai dacă nu mă înșel au avut loc alegerile interne ale partidului. Una dintre regulile de bază pentru ca un membru de partid să participe și să aibă drept de vot era obligatoriu să aibă cotizația plătită la zi. Gurile rele spun că un anumit șefuleț ( cum îi numește Ionel Dinu ) de partid a plătit cotizațiile din propriul buzunar unor pseudo membrii, fără să verifice dacă nu cumva membrii respectivi figurau de ceva vreme ca activiști  PSD. De ce a făcut acest lucru nu știu, sau poate știu dar nu-i momentul acum să discutăm pe marginea acestui subiect. Dar știu cu siguranță  că doctorul Pick și-a plătit singur cotizația. Ca și concluzie, motivul invocat de secretarul general Costel Dumitru nu se susține.

A mai spus că trăsăturile fizionomiei doctorului Pick în timpul alegerilor la nivel național arătau ca figura unui om trist. Ăsta da motiv să fie exclus din partid !  Păi cum să nu fie figura unui om trist când știa că însuși secretarul general la o conferință de presă a afirmat că: ” Organizația PNL Giurgiu îl susține pe candidatul BUȘOI.”  După care a mai făcut o completare: ” Dar până la alegeri, mai e… ”  Prin această precizare încercau să-și asigure spatele, în sensul că: ” Și dacă câștigă Ludovic, pe unde ne scoatem cămașa ?” Mie cel puțin tristețea pe care a remarcat-o secretarul general pe fața doctorului Pick  din punctul meu de vedere era una firească, mai degrabă era în  la acel moment fața unui om preocupat de ce se va întâmpla, deoarece în pofida afirmațiilor făcute ca și poziționare a partidului față de un anumit lider și anume Bușoi, doctorul și-a făcut publică intenția de a vota cu Ludovic Orban asumându-și orice risc. Să fie oare acesta motivul real pentru care șefii PNL-ului giurgiuvean încearcă excluderea doctorului Pick ?

Nu știu.  Vom vedea. Dacă această situație nu se va rezolva aici,  pe plan local și vor ajunge ca excluderea să fie judecată la București, cu astfel de motive, să mă scuze Costel Dumitru, care de altfel este un tip inteligent, dar motivele invocate sunt de-a dreptul ridicole și nu fac altceva decât să ridice mari semne de întrebare liderilor de la centru vis-a-vis de actuala conducere a PNL Giurgiu. În rest … vacanță plăcută!

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *