“LET`S DO IT, DANUBE!” DA STARTUL CAMPANIEI DE EDUCARE IN JUDETELE DUNARENE

Elevii sunt invitați la training-uri eco și la o caravană de film documentar
Şcolile sunt invitate să se înscrie în Reţeaua Școlilor Dunărene.

  

Luni, 6 aprilie, chiar în debutul săptămânii Şcoala Altfel, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu, a fost semnat Acordul de parteneriat, în cadrul proiectului Let’s Do it, Danube!.

Începând de luni, echipa “Let’s Do It, Danube!” dă startul campaniei de educare ecologică în școlile din județele dunărene, prin intermediul training-urilor interactive susținute de echipele locale “Let’s Do It, Romania!”. Elevii vor învăța ce înseamnă un comportament responsabil față de mediu și cum pot proteja planeta şi reduce poluarea, prin acțiuni zilnice, la îndemâna tuturor. Campania este lansată cu ocazia Săptămânii Altfel și va continua până la finalul lunii mai.

Unitățile de învățământ care vor implica minim 50% din numărul de elevi în activitățile “Let’s Do It, Danube!” vor face parte din Reteaua Școlilor Dunărene, prima rețea de școli eco din România. Rețeaua va beneficia de susținerea echipei “Let’s Do It, Danube!” și își propune cooptarea unui număr cât mai mare de școli din regiunea europeană a Dunării, cu scopul de a le transforma în școli verzi.  Profesorii vor lua parte la mese rotunde de instruire pe teme eco, primind totodată materiale informative pentru elevi și dotări pentru sălile de clasă. Cele mai active școli din Rețea vor fi premiate în cadrul campaniei și vor participa la schimburi de experiență cu alte școli dunărene. De asemenea, Rețeaua Școlilor Dunărene va beneficia de un sistem de colectare selectivă a deșeurilor și va organiza activități cu tematică eco.

IMG_0804De asemenea, parte din campania de educare este și caravana de film documentar “Let’s Do It, Danube!” În cadrul caravanei, va fi proiectat filmul documentar “Dunărea, Amazonul Europei” în două părţi, creat de casa de producţie ScienceVision Filmproduktion GmbH, considerat ca fiind cel mai spectaculos documentar despre Dunăre realizat în ultimii ani. Documentarul urmează cursul Dunării de la origini până la vărsare şi descrie fauna şi flora din zonele prin care fluviul trece, dar şi importanţa turistică şi comercială pe care Dunărea o are în economia Europei.

Campania de educare va continua cu concursul de creație “Exploratorii Dunării”, în care elevii vor împărtăși poveștile lor cu Dunărea și se va încheia cu o tabără în Delta Dunării dedicată elevilor cu rezultate deosebite.

 Şcolile giurgiuvene sunt invitate să se contacteze echipa judeţeană Let’s do it.

 Județele implicate în acest an la ziua de curățenie sunt Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța.

 “Încă din 2010, de la începutul “Let`s Do It, Romania!”, elevii au fost un grup țintă cheie pentru noi. Ne-am propus să contribuim prin proiectele noastre la educarea românilor față de mediu, iar implicarea elevilor și tinerilor este modul nostru de a contribui la o generație responsabilă și activă. Prin “Let’s Do It, Danube!” facem un nou pas către elevii din județele dunărene, pe care îi așteptăm alături de noi cu traininguri eco și proiecții de film documentar, dar și cu o curățenie pe malurile Dunării pe 27 iunie”  a declarat  Andrei Coșuleanu, Director Executiv “Let’s Do It, Romania!”.

 În prima acțiune organizată în acest an, cu ocazia Zilei Internaționale a Apei, pe 21 martie, “Let’s Do It, Danube!” a implicat peste 3800 elevi și cadre didactice din județele dunărene, care au strâns 2700 saci cu deșeuri, aproximativ 8050 kg.

“Let’s Do It, Danube!” este realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și este susținut de Kaufland România. Obiectivul principal “Let’s Do It, Danube!” este acela de a educa și responsabiliza cetățenii României în ceea ce privește curățenia apelor și în special a Dunării, cea mai importantă apă curgătoare din țară. 

Echipa judeteană:

Lăcrămioara OCUNSCHI

Coordonator Judeţean Giurgiu

Let’s Do It, Romania!

Mariana MITROI

Responsabil Comunicare & Relaţia cu Autorităţile – Jud. Giurgiu

Let’s Do It, Romania!

0723-164-871

lacramioara.sitaru@letsdoitromania.ro

0742-828-922

mariana.mitroi@letsdoitromania.ro

 

URMĂRIŢI ACTIVITATEA ECHIPEI JUDEŢENE PE PAGINA DE FACEBOOK.
http://www.facebook.com/LETSDOITGIURGIU

 “Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Inspirat din iniţiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curăţenie organizată pe data de 3 mai 2008. Din 2010 până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 000.000 de voluntari care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.               

Pentru mai multe detalii vă rugăm să contactați: Anca Baniță, Communication Manager, anca.banita@letsdoitromania.ro 0724229678

Website: http://www.letsdoitromania.ro

Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/LetsDoItRO

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *