Legea lui Liviu Dragnea a fost adoptata de Parlament. 102 taxe eliminate

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, în calitate de for decizional, proiectul de lege al PSD privind eliminarea unor taxe nefiscale, printre care şi cea Radio-TV, reintrodusă de plen la cererea lui Liviu Dragnea, după ce Comisia pentru buget a decis scoaterea ei din proiect, motiv pentru care PNL ameninţă că vor depune o sesizare la CCR.

Legea a trecut cu 225 de voturi, fiind unanimitate. Pentru proiect au votat inclusiv liberalii, care au anunţat că legea, „în ansamblu”, este bună, dar critică eliminarea unor taxe, precum cea a taxei Radio-TV, şi a celei pentru paşapoartele temporare, care ar încuraja eliberarea lor şi ar putea crea probleme pentru regimul vizelor în state precum SUA şi Japonia.

Deputații din Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților au avizat favorabil, luni, proiectul de lege inițiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea unor taxe nefiscale. Un singur amendament a fost scos din ”Legea Dragnea”, cel referitor la eminarea taxei radio și TV, membrii comisiei stabilind ca acesta să rămână în vigoare. În urma scoaterii din lege a acestui articol, rămân doar 101 taxe să fie eliminate.

Se pare că membrii Guvernului nu sunt de acord cu prevederile acestui proiect după ce și la Senat dezbaterile au fost extrem de aprinse între reprezentanţii PSD şi PNL, liberalii cerând retrimiterea proiectului la comisie şi acuzându-i pe social-democraţi că vor plăti pentru adoptarea acestei legi.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a susţinut proiectul de lege de la tribuna Senatului. Dragnea s-a referit şi la taxa radio şi tv, arătând că cineva care are o firmă, plăteşte de două ori taxa, ca persoană fizică şi ca persoană juridică.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *