La Piovra PSD Giurgiu

Uitându-mă pe facebook am văzut o imagine cu o caracatiţă PSD. Nu îmi propun să fac comentarii legate de veridicitatea informaţiilor prezentate. Am fost însă surprins de legătura, aşa cum reise din imagine,  dintre liderii PSD-ului giurgiuvean cu primarul comunei Ghimpaţi, Constantin Cărăpănceanu. Îmi reamintesc de umilinţa soră cu batjocura la care a fost supus primarul Constantin Cărăpănceanu de liderii cu care astăzi este asociat. Unul dintre cei care apar în imagine l-au catalogat drept labil psihic spunând că ar trebui să-şi ia cu regularitate medicamentele ca să nu mai ajungă la spitalele de neuropsihiatrie, altul a spus că este cel mai slab primar PSD din judeţ şi că nu exclude posibilitatea ca în curând organele abilitate ale statului să se intereseze de  contractele pe care le-a făcut primăria cu terţi constructori. L-au exclus din funcţia de preşedinte al organizaţiei locale PSD Ghimpaţi numindu-l în locul lui pe pe cel mai mare duşman al său, contracandidatul pentru fotoliul de primar Ştefan Bădilă.

Nici acum nu-mi vine să cred că Constantin Cărăpănceanu poate ierta un astfel de comportament venit din partea celor alături de care apare în imaginea caracatiţei PSD. Şi mai mult decât, umilinţa la care a fost supus Cărăpănceanu  a creat o stare confuză în rândul cetăţenilor, încât aceştia au ajuns să-şi piardă din încrederea în cel pe care l-au ales să le fie primar după ce au aflat despre comportamentul excrecabil pe care l-au avut liderii PSD Giurgiu faţă de primarul lor. Iar acum, culmea ironiei, edilul comunei Ghimpaţi a ajuns să candideze pe listele PSD-ului. În acest context oamenii din Ghimpaţi sunt bulversaţi de decizia primarului nemaiştiind în ce şi în cine să mai aibă încredere.

Încercând să clarific nelămurile ghimpeţenilor am apelat la câteva surse din interiorul PSD-ului, de la care am aflat că primarul din Ghimpaţi a fost chemat la forul cel mai înalt unde a fost pus în faţa unor situaţii derulate în timpul mandatului, deloc favorabile lui Cărăpănceanu spunâdu-i-se ceva de genul, cine nu este cu noi este împotriva noastră, aşa că… de voie, de nevoie primarul a ales să fie alături de PSD.

De ce s-a ajuns aici, de ce şi-l doresc aşa de mult pe Cărăpănceanu cei de la PSD după ce-l aruncaseră afară ca pe o măsea stricată? Răspunsul care în aparenţă pare greu de găsit este cât se poate de simplu. Cei din PSD nu puteau uita puciul pus la cale anul trecut de primarul din Ghimpaţi, care împreună cu alţi primari din judeţ s-au întâlnit „conspirativ” într-o locaţie din oraşul Mihăileşti, ocazie cu care  şi-au exprimat dezacordul faţă de politicile PSD. După acest demers al lui Cărăpănceanu, PSD-ul l-a exclus din poziţia de preşedinte al organizaţiei locale numindu-l în locul său pe Ştefan Bădilă. Din acel moment Cărăpănceanu a fost văzut ba pe la sediul PNL, ba pe la sediul şi întâlnirile celor de la ALDE. Acest lucru a creat oarecare panică la PSD gândindu-se probabil că primarul din Ghimpaţi poate trage după sine şi alţi primari nemulţumiţi. În aceste condiţii au considerat că este bine să-l ţină aproape ca să-l poată controla. Singura modalitate era să-l cheme la o discuţie cu iz de şantaj. Mai mult decât atât, i-au oferit chiar şi o perogativă în plus, aceea de a strânge dosarele de candindaţi de la ceilalţi primari din judeţ.

Ei bine, aici se poate vorbi deja de o greşeală capitală a PSD-ului judeţean. O mare parte dintre primarii PSD sunt orgolioşi,  vanitoşi, nu pot suporta ca un primar ca şi ei să le fixeze termene şi să le dea dispoziţii legat de dosarele de candidaţi. Domniile lor doresc să discute doar cu şefii de partid, nu cu un surogat. 5 dintre primarii cu care am stat de vorbă legat de acest subiect încă se mai gândesc dacă vor candida din partea PSD-ului dacă Cărăpănceanu se va mai erija în şef spunând despre el că ar fi bine să-şi vadă lungul nasului. Să realizeze că şansele lui de a mai ajunge primar sunt sub limita de jos a clasamentului, iar tupeul şi lipsa de bun simţ nu îi va creea niciodată o poziţie de lider. Este doar o biată unealtă pe care PSD-ul o foloseşte, iar atunci când vor considera că şi-au făcut treaba cu el,  îl vor arunca precum se aruncă orice produs expirat.

Personal îmi pare rău de situaţia în care a ajuns Constantin Cărăpănceanu, pe care l-am considerat un bun gospodar şi un om cu verticalitate, dar dacă aşa stau lucrurile …

I.C.MANDU

 « (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *