La Giurgiu oamenii fostului viceprimar si candidat la fotoliul de primar Alexandru Vladu vanati de fostul si actualul primar Nicolae Barbu …

Cu ocazia conferinței de presă a formațiunii politice ALDE, filiala Giurgiu ce a avut loc vineri 15 iulie, consilierul local, fost viceprimar și candidat pentru fotoliul de primar domnul Alexandru Vladu a vorbit despre niște măsuri coercitive luate de primarul Barbu. Aceste măsuri au fost luate împotriva unor salariați din subordinea consiliului local doar pentru simplul fapt că în perioada campaniei electorale premergătoare alegerilor locale salariații respectivi au avut o altă opțiune politică decât PSD și implicit, nesusținerea domnului Barbu pentru obținerea unui nou mandat. Despre acest lucru, domnul Vladu a spus:

„În acest moment sunt oameni care au fost chemați și li s-a spus să plece din posturile pe care le ocupă. Acest lucru pe mine mă afectează moral, deoarece îmi este greu să cred că poate exista o astfel de gândire, în sensul că trebuiesc dați oameni afară din serviciu, nu datorită probității profesionale, motivul fiind că au fost oamenii lui Vladu și să angajeze oamenii lor. Până la urmă  alegerile locale sunt o competiție politică. După cum bine știți am felicitat învingătorii și le-am urat succes. Nu sunt de acord să sufere persoanele, oamenii care au o altă opțiune politică. Fie că este de la ALDE, PSD sau PNL. Ce s-ar întâmpla dacă mâine, facem un exercițiu de imaginație, ALDE ar conduce orașul !!! Trebuie să dăm afară toți angajații care simpatizează sau sunt membrii de partid la PSD sau PNL ?

Ceea ce vă spun acum nu sunt fabulații. Eu personal la toți oamenii care au venit și m-au informat de modul cum se procedează în primărie, care mi-au spus despre modul imperativ prin care li se solicită să-și dea emisiile, eu personal i-am sfătuit să nu-și dea demisiile, pentru că demisia este un act unilateral. Să-i de afară dacă dispun de argumente legale. Iar dacă fac acest lucru împotriva legii, cei care vor fi dați afară se pot adresa instanțelor de judecată.

Doresc să vă informez despre un caz fără precedent în istoria orașului Giurgiu. Unul dintre colegii noștri de partid, domnul Corneliu Pop și-a dat demisia. A făcut acest lucru pentru că a fost amenințat spunându-i-se că dacă nu-și dă demisia se închide societatea de Pază Publică! Oamenii au venit la dumnealui întrebându-l cum trebuie să procedeze pentru că li s-a spus că dacă el plecă ei vor rămâne cu serviciu  în continuare. În aceste condiții domnul Pop s-a sacrificat pentru ca acei oameni să rămână în continuare la serviciu, iar el și-a dat demisia în mod onorabil, conștient fiind că în ziua de azi este foarte greu să mai obți un loc de muncă, dar nu a fost de acord nici să se cramponeze într-un post de conducere,  iar din cauza lui să sufere majoritatea oamenilor care nu au nici o vină …  ”

Oameni buni, stimați cititori, în ce țară trăim? Parcă trăim într-o țară bananieră în care trăiesc două triburi. Unii sunt canibali, iar ceilalți hrană pentru canibali. Cu toate că cei care sunt doar hrană  sunt mult mai mulți decât canibalii nu au nici un fel de inițiativă, lăsându-se mâncați ca și cum ar fi ceva firesc, normal, natural. Ei bine doamnelor și domnilor la un asemenea grad de îndobitocire am ajuns și noi. Ne lăsăm călcată demnitatea  în picioare pentru că niște șmecherași știu să folosească legea în favoarea lor. Iar o dată la patru ani când avem un minim drept pe care ar trebui să-l folosim, stăm în casă și nu suntem capabili nici măcar acest drept să ni-l exercităm!  Stăm ca bovinele ce urmează să fie duse la abator deoarece ni s-a inoculat falsa idee că ei sunt cei mai tari și își pot permite orice. Oameni buni, sunteți extraordinari de puternici !  Ați fost capabili să răsturnați o dictatură care dispunea de structuri foarte bine organizate și nu sunteți capabili să puneți cu botul pe labe o șleathă de șmecherași a căror singură calitate este lașitatea. Nu i-ați văzut de nenumărate ori cum grandomania de care dau dovadă se transformă în umilință atunci când pe la urechi le sunt zdrăngănite cătușele? Așa ca prin minune devin bolnavi cu boli cronice, se tăvălesc pe jos, fac spume la gură, se dau în gât unui pe alții… Aceștia sunt în marea lor majoritate șmecherii care ne conduc!

Mi-ar fi plăcut să-i văd pe cei 70 de oameni de la pază publică alături de directorul lor! Mi-ar fi plăcut să-i văd pe toți salariații din cadrul  instituțiilor subordonate consiliului local că fac front comun împotriva nedreptății !!!  Dar … nu văd nimic din toate acestea, cu toate că sunt conștienți că și lor li se poate întâmpla oricând același lucru. Sunt absolut convins că dacă ar fi procedat în acest mod ar fi fost apărați nu pentru patru ani, ar fi fost apărați pentru 10 mandate de patru ani, pentru că nici un primar viitor nu ar fi avut curaj să-și mai bată joc de oameni și nu s-ar mai fi comportat ca un ciocoi pe propria moșie !

I.C.  MANDU           


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *