Justitiarul Ionel Dinu, singur impotriva tuturor

Consilierul municipal Ionel Dinu, devenit de curând preşedinte al PMP Giurgiu, de foarte multe ori lasă impresia că este un tip coleric, acid în exprimare, un nonconformist care spune ceea ce crede despre politicieni şi politică în general. Nu de puţine ori a fost împotriva propriilor decizii de partid atunci când a considerat că acestea afectează în mod negativ colectivitatea care l-a ales şi l-a trimis în rândurile consilierilor locali. Considerat un tip incomod de majoritatea politicienilor locali, aceştia caută prin orice mijloace, mergând pe premiza scopul scuză mijloacele, să-l discredideze în ochii opiniei publice catalogândul drept un traseist politic sau un fel de Don Quijote de la Mancha. Numai că percepţia majorităţii giurgiuvenilor cu care am stat de vorbă, spune că de astfel de oameni este nevoie în politica noastră locală care să aibă curajul să spună lucrurilor pe nume şi să nu-i fie frică de consecinţe. Ca să nu se dezmintă, la recenta conferinţă de presă a PMP-ului local, a abordat o varietate de teme care nu fac altceva decât să demonstreze că este un nonconformist, un tip al contrariilor care nu confundă culorile între ele, în sensul că nu încearcă să facă precum majoritatea politicienilor, să spună că negru este alb, că nivelul de viaţă a crescut, când nouă ne este din ce în ce mai rău.

 În prima parte a conferinţei, domnul Ionel Dinu salută decizia domnului deputat Nicolae Florian de a candida la fotoliul de primar, pe care-l consideră un un politic desăvârşit, care a confirmat şi confirmă în continuare că-l preocupă soarta giurgiuvenilor. De asemenea a mai repetat încă o dată, că în eventualitatea în care vicele primar  Alexandru Vladu doreşte să candideze pentru funcţia de primar şi nu are loc pe listele PSD, are posibilitatea să candideze pe listele PMP-ului care-l aşteaptă cu uşile larg deschise. Din spusele spusele dumnealui a reieşit că până acum sunt cel puţin patru contracandidaţi pentru fotoliul de primar dar crede că mai este timp să apară şi alţi competitori, ceea ce în acepţiunea lui Ionel Dinu, acest lucru duce la competiţie, care la rândul ei duce spre progres şi prosperitate.

O altă temă abordată a fost aceea că majoritatea primarilor din judeţ, foşti membrii PNL, nu  s-au alăturat PSD-ului pentru că le place în mod deosebit doctrina PSD sau liderii politici ai acestui partid. Raţionamentul primarilor pentru care au părăsit barca PNL-ului şi au trecut în barca PSD-ului a fost unul extrem de simplu,  ceva de genul “fă-te frate cu dracu, până treci puntea” , altfel spus, dacă singura cale de a obţine banii pentru dezvoltarea comunităţilor unde dumnealor sunt primari a fost aceea să treacă la PSD, prin OUG 55, creată special de guvernul în exerciţiu, au trecut la PSD, au primit o parte din banii promişi, unii dintre primarii PSD-işti cu pedigree au primit în totalitate sumele promise şi ceva în plus peste. Dar … cu toate acestea din discuţiile pe care le-am avut cu primarii din judeţ, a mai spus Ionel Dinu,  mare parte dintre aceştia mi-au spus că vor reveni la matca de unde au plecat. Practic vor candida din partea partidelor care i-au consacrat ca primari.

Vorbind şi despre PNL-ul local, Ionel Dinu vine şi de această dată cu o ştire care dă peste cap anumite aranjamente politice spunând – Am auzit că noul PNL va avea în curând un nou copreşedinte în persoana domnului Noruţ Stănişteanu, numai că la nivel central, din informaţiile pe care le deţin, acestă posibilitate este pusă sub un mare semn de întrebare. Mai de grabă centrul va numi o persoană cu notorietate politică, foarte cunoscută, despre  care cei de la Bucureşti cred că are capacitatea ca într-o perioadă scurtă de timp să redea PNL-ului vitalitatea, vigoare pe care a avut-o în urmă cu patru ani. Sincer mă bucur dacă acest lucru va fi posibil, pentru că PNL-ul ca şi noi este un partid de dreapta şi eu cred că mai devreme sau mai târziu se va produce o uniune a dreptei împotriva stângii.

În ultimul subiect abordat a vorbit despre erijarea domnului Marian Mina, directorul DRDP, în persoana care a găsit soluţii pentru repararea podului Prieteniei, care în viziunea lui Ionel Dinu nu este conformă cu realitatea. Legat de acest subiect, a spus – Doresc să fac o remarcă vis-à-vis de podul Prieteniei. Podul Prieteniei este un obiectiv de interes internaţional şi nu este un obiectiv de interes local. În condiţiile date, acest obiectiv nu face parte din competenţele domnului Scheletu ( Marian Mina ) directorul DRDP, care cu regret în suflet v-o spun, l-am văzut la televizor citind acel consens de solidaritate cu Liviu Dragne, Liviu Dragne pe care dacă aş fi fost eu judecător nu l-aş fi condamnat un an cu suspendare, ba dimpotrivă l-aş fi condamnat cinci ani cu executare pentru toate matrapazlâcurile pe care le-a făcut de lungul timpului cât s-a ocupat de alegeri din partea PSD-ului. Auzindu-l cum citea acel consens, m-a determinat să spun despre Marian Mina că în momentul de faţă este un analfabet funcţional, deci omul nu ştie nici cel puţin să citească, dar să mai conducă o instituţie cum este DRDP-ul. Este într-o zonă retrogradă, mai rău decât Mercur. Iar el să nu-şi umfle muşchii şi să ne spună nouă că tot ce se face în judeţul Giurgiu, atât pe drumurile naţionale, cât şi pe podul Prieteniei, vezi Doamne, el stă în spatele acestor măreţe obiective. Nu ! Este fals, iar Scheletul să nu vorbească pe banii românilor. Românii muncesc, trudesc, plătesc taxe şi impozite pentru a avea un nivel de trai mai bun. Şi să nu judece el instituţia consiliului judeţean şi nici instituţia consiliului judeţean nu are căderea să judece activitatea directorului de la DRDP. Are cine. DNA-ul este pe urmele lui, ca să ştiţi şi dumneavoastră şi opinia publică, sunt în lucru foarte multe dosare. El nu a construit acum, a distrus. De la kilometrul 14 pe DN 5, până la kilometrul 8,  6km, stratul de uzură este desfoliat. Lucrare care s-a făcut la sfârşitul anului trecut. Fac apel la organele de control ale statului să intervină. Firma Gecor a executat acea lucrare. S-o refacă cu materiale de calitate din Germania sau din alte state occidentale, cu materialele unor branduri în materie. Şi nu aşa cum a făcut firma Gecor să cumpere materiale de o calitate îndoielnică de la chioşcurile chinezilor şi ale turcilor,  în aşa fel încât să cheltuiască cât mai puţini bani pentru materiale ca să poată avea un profit cât mai mare…

 

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *