Ionel Muscalu vorbind despre primarul manager Barbu

Atunci când vorbește Ionel Muscalu singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să taci. Să păstrezi liniștea să nu cumva să pierzi vreun cuvânt, pentru că altfel riști să pierzi tâlcul ascuns al jocului de cuvinte. Acest jongleor al vorbelor este totodată și un politician rasat asemenea unui pur sânge englez, un lord între atâția Tănase Scatii sau Napoleoni scăpați parcă de la Bălăceanca, care doar ei cred despre ei că sunt politicieni.

Cu ocazia conferinței de presă a PLR-ului ce în curând va deveni ALDE, vicepreședintele acestui partid și purtătorul de cuvânt, Ionel Muscalu a spus:

„ În perioada în care am devenit ciuca bătăii și a râsului național datorită “profesionalismului” primăriei Giurgiu, care reușește să se facă de râs, de data acesta chiar la nivel național, iar primarul nostru venit de la Tulcea ne mută pe harta geografică a umorului românesc la Caracal. Am să spun că lucrurile deja au luat o întorsătură și un stil care nu ne mai face nici măcar să zâmbim, pentru că vedem aproape săptămânal lucruri extrem de dramatice, extrem de nasoale, ca să vorbesc așa giurgiuvenește, care se întâmplă la nivelul acestui consiliu local, la nivelul profesioniștilor primăriei, care probabil cu toții sunt în concediu.

De altfel, am văzut că referitor la demolarea blocului respectiv, pe documentele de la primărie nu semna nici un titular, erau numai rezerve, semnau cu bară și pentru că semnau cu bară documentul respectiv s-a și întâmplat demolarea cu bară a unui bloc, adică au dat-o în bară, așa cum se spune pe românește. Am văzut televiziuni aici, mă gândeam că au venit pentru traficul de pe pod care este îngreunat, când colo ei veniseră pentru blocurile de la Istru…

Legat de profesionalismul celor de la primărie, pentru că acolo două zile s-a îngrădit un bloc pe care nimeni nu a venit să vadă ce bloc s-a îngrădit. Mie mi se pare că la primărie domnește o stare de haos și de nepricepere. Probabil că domnul primar nu mai face nici o ședință din aceea de lucru cu angajații, cu directorii instituției,  dumnealului fiind ocupat cu călătoriile. După ce a devenit un foarte prosper om de afaceri a devenit și foarte obosit, din acest motiv a venit la primărie să se odihnească și  iată-l mereu călătorind, călătorind, călătorind.

După câte am înțeles, pe primar îl interesează în mod deosebit pe unde am călătorit în anul când am fost președinte la OSIM, director general. Eu am să fac publică o listă în care am să prezint inclusiv în ce condiții am participat și care au fost beneficiile pentru România. În această perioadă de caniculă a fost plecată și excelența sa, să vedem care sunt  beneficiile pentru Giurgiu, urmare a acestor dese deplasări.

Aici la noi nu a udat nimeni străzile, nu s-a ridicat decât praful din Giurgiu și dincolo de barieră și dincoace de barieră. Fără o verificare temeinică cei din primărie au crezut că fântâna arteziană nu este a lor, eu cred că a fost dorința primarului să fie o lovitură de imagine, asta este părerea mea proprie, cineva din angajații primăriei a făcut mișto de el și i-a spus că fântâna nu figurează în inventarul primăriei . El a luat de bună informația și a spus – Lasă să urle aștia că nu merge fântâna și o să le spun eu atunci că fântâna asta nici nu este a noastră- Când a descoperit că este a lor și că s-a făcut iarăși de cacao în fața giurgiuvenilor a și reparat-o.

Eu nu înțeleg de ce primarul are nevoie de noi, de toți cei care suntem în opoziție, vis-a-vis de administrația publică locală ca să-i spunem ce să facă, pentru că dumnealui totuși a venit cu un mandat și s-a prezentat ca primarul manager. Dacă acesta este tipul de manager pe care-l vedem noi, este un manager care trebuie descalificat și concediat. Sunt sigur că toți cei care l-au votat, acum pun mâinile la spate, fac semnul cu degetele de piua și spun că ei nu l-au votat. Pe de altă parte sunt sigur că în dorința sa, în ambiția sa de a arăta giurgiuvenilor că este un bun manager, mai vrea un mandat, mai vrea un mandat și pentru asta s-a și autoproclamat la conferința lor județeană singurul, unicul posesor al calităților necesare ca să poată deveni viitor primar…”

Comentariile sunt de prisos.

I.C.MANDU   

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *