Ionel Dinu, secretarul general adjunct al PNL Giurgiu doreste dizolvarea PSD-ului

În conferința de presă săptămânală a PNL-ului giurgiuvean a avut loc lansarea unei bombe mediatice îndreptate împotriva PSD-ului. Cel care a făcut acest lucru este specialistul numărul unu în lansarea unor astfel de bombe, artileristul  șef Ionel Dinu. Alături de acesta a participat la conferința de presă și consilierul județean Florian Velicu.

 Florian Velicu a vorbit despre felul cum înțelege președintele CJ Giurgiu Marian Mina să pună în aplicare prevederile legii  215 referindu-se în mod expres la modul cum este aplicat art.39 din legea administrației publice locale unde este stipulat faptul că ședințele ordinare  se țin o dată pe lună. Florin Velicu vorbește în continuare de posibilitatea pe care aceeași lege o dă, de a se ține ședințe extraordinare și ședințe de îndată precizând faptul că acestea se țin numai în condiții speciale, în caz de forță majoră sau maximă urgență pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă locuitorii județului  lăsând să se înțeleagă că ședințele la care sunt convocați în afară ședințelor ordinare sunt ținute fără să se țină cont de legislația în vigoare, deoarece nici una dintre convocările la ședințele extraordinare sau de îndată ale Consiliului Județean Giurgiu nu au avut caracterul de forță majoră sau maximă necesitate, ceea ce duce indubitabil la încălcarea legii cu bună știință.

 A mai vorbit despre proiectele de apă canal în județul Giurgiu, despre care a spus că nu înțelege de ce se dau bani de la guvern prin PNDL când aceste proiecte pot fi făcute prin programe de dezvoltate europene care sunt cu 40% mai ieftine și de o calitate net superioară. Nici noi nu înțelegem de ce se procedează în acest mod când știm că banii din visteria statului au scăzut în mod simțitor. Dar aceasta este cu totul altă poveste.

 Sarea și piperul acestei conferințe de presă a fost oferită consumatorilor de presă de secretarul general adjunct al PNL Giurgiu Ionel Dinu care a declarat vineri, în cadrul aceleiași conferințe  că : În nume personal va depune la Tribunalul Bucureşti o solicitare de dizolvare a PSD pe cale judecătorească, potrivit normelor legale, pentru că social-democraţii nu ar fi respectat programul de guvernare. Motivarea prezentată de Ionel Dinu legată de acest subiect  a fost următoarea:

”Legea Codului Fiscal care a fost adoptată acum câteva zile e o şmecherie finuţă care se numeşte impozitul pe venit care scade de la 16% la 10%, dar totodată creşte brusc la 33%, fiindcă toate contribuţiile de la angajator se mută la angajat. (…) Deci, acele măriri promise în programul de guvernare nu vor exista. (…) Ca urmare am studiat cu mare atenţie Legea partidelor politice şi acolo spune în mod evident şi clar că un partid care militează împotriva statului de drept, partidul care urmăreşte alt scop decât cel care rezultă din statutul partidului şi din programul de guvernare poate fi dizolvat. (…) Eu voi face acest lucru în nume personal şi o să mă îndrept către Tribunalul Bucureşti, pentru că aşa cere legea, pentru a cere dizolvarea PSD pe cale judecătorească” a spus liberalul Ionel Dinu. El a adăugat că un partid mai poate fi dizolvat pe cale judecătorească dacă se constată că “militează împotriva pluralismului politic”.

Această declarație de presă a lui Ionel Dinu a fost deliciul tabloidelor naționale. Este pentru prima data în istoria recentă a României când un om politic are curajul să ceară dizolvarea unui partid politic. Parte dintre oamenii de presă au salutat demersul pe care Ionel Dinu intenționează să-l facă, fiind întru totul de acord afirmând faptul că dacă cu adevărat România funcționează după principiile unui stat de drept, legea partidelor politice, precum și Constituția României permit ca atunci când un partid politic aflat la guvernare și iau măsuri împotriva propriului popor să fie dizolvat.

Alți oameni de presă în schimb l-au atacat în termini duri asemănându-l cumva cu celebrul personaj Don Quijote de la Mancha, roman scris de Miguel de Cervantes. Sincer, ca și părere personală, Ionel Dinu este un personaj charismatic. Este un om politic cu notorietate care și-a câștigat prestigiul urmare a calităților sale de  excepție în ceea ce privește analiza politică.  Are acea înzestrare persuasivă  pe care puțini politicieni o au, aceea de lider,  care știe să puncteze în momentele cheie. Aparent Ionel Dinu  lasă impresia unui om simplu, puțin cam guraliv. În realitate este un tip foarte bine pregătit,  studios  din fire, care citește și se informează permanent.   

Dar din păcate nu pot fi întru totul de acord cu Ionel Dinu deoarece sunt adeptul pluripartidismului politic și nu-mi doresc ca un partid precum PSD-ul, în cazul în care acest lucru ar fi posibil, dar sincer mie personal mi se pare ușor utopic,  să dispară după eșicherul politic. Sunt însă întru totul de acord cu o reformare a PSD-ului. Sunt 100% convins că în PSD marea majoritate a membrilor de partid sunt oameni cinstiți și onești. Numai că urgent este necesar  ca o parte dintre liderii politici ai PSD să înțeleagă că a venit timpul să se retragă dacă respectă partidul. Altfel, la viitoarele alegeri, după succesul răsunător obținut în 2016, în 2020 vor avea un eșec răsunător.

I.C.MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *