Inundatiile fac ravagii si in Republica Moldova! Imaginea care a socat pe toata lumea

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat în această seară factorii de decizie într-o ședință de lucru la Guvern pentru evaluarea situaţiei create în legătură cu ploile abundente din ultimele zile, riscurile de inundaţii şi măsurile întreprinse pentru evitarea acestora.

 Potrivit Publika.md, decizia vine după ce Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis şi pentru astăzi Cod Galben de averse puternice cu grindină. Astfel, meteorologii anunţă precipitaţii de până la 30 de litri pe metru pătrat, iar izolat ploi foarte puternice şi cantităţi de apă de până la 50 de litri pe metru pătrat.

Totodată, specialiștii prognozează scurgeri intensive pe pantă cu risc de inundații locale. În ultimele zile, în municipiul Chişinău s-a înregistrat un volum record de precipitaţii de 60 de litri pe metru pătrat.

În unele localități, oamenii au fost complet izolați ore în șir, iar apele învolburate le-au luat tot din curți, chiar și mașinile! La Albișoara, un localnic a fotografiat curtea sa, din casă, în timp ce apa crescuse până dincolo de mijlocul ferestrelor.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *