Intrebari ramase fara raspuns. Prefecta Nina Carmen Crisu … tace

PSD-ul la Giurgiu a câştigat alegerile cu 75% din voturile electoratului. Cum necum, nu-mi propun să despic firul în patru acum, cert este că au câştigat fără drept de apel.  PSD plus ALDE,  în urma voturilor au constituit o alianţă de guvernare, iar în parlament deţin o majoritate confortabilă. În mod normal nouă, celor mulţi, ar fi trebuit să ne meargă mai bine deoarece au absolut toate pârghiile în mână. Au guvernul lor, sunt majoritari în parlament, ce le lipseşte ca nouă, celor mulţi să ne fie un pic mai bine? Nimic, doar implicare şi voinţă politică. Numai că, din păcate şi cu amărăciune în suflet  o spun oamenii se plâng că le merge din ce în ce mai prost.

Cunosc câţiva oameni tineri în PSD şi ALDE, giurgiuveni de-ai noştri care îmi dau posibilitatea să mă mândresc că sunt giurgiuvean. Dar după cum ştiţi cu o floare nu se poate face primăvară.

Sunt la noi în Giurgiu câteva personaje politice mai mult decât narcisiste care au ajuns să-şi renege originile. Ştiţi cum se spune la noi:  Mă-sa şi ta-su au fost ţigani, el a plătit şi a scăpat. Partea  proastă a lucrurilor este că astfel de hahalere sunt majoritare şi se regăsesc din păcate în Parlamentul României,  în prefecturi, în consiliile judeţene, în primării, în toate instituţiile de deconcentrate. Datorită acestei stări de fapt trăite acum, asemănătoare cu viaţa trăită de oameni  doar în perioada comunistă aceşti pseudo politicieni se cred eterni sau cel puţin matusalemici şi îşi pot permite orice aberaţie pentru că vezi Doamne… au fost aleşi.

Bine, bine, au fost aleşi! Dar acest fapt le dă dreptul să-şi bată joc de acest popor, să-l trateze ca pe un tolerat a cărui menire este să asculte şi să se supună, să  suporte umilinţele zilnice, umilinţe venite  tocmai din partea celora care primesc salarii de îmbuibaţi,  plătite de cei care sunt umiliţi, batjocoriţi şi minţiţi?  Aceşti maeştrii ai furturilor pe faţă, furturi de milioane de euro, hoţi care nu pot fi băgaţi în puşcărie, chiar dacă mega furturile lor sunt evidente. Aceşti excroci nu pot fi băgaţi în puşcărie  pentru că au avut grijă să măsluiască în aşa hal legile încât vinovăţia să  nu le poate fi demonstrată, sau cel mult pentru o furăciune de câteva zeci de milioane de euro să execute doar 2 sau cel mult 3 ani de puşcărie, din care mai mult de jumătate să fie executaţi ca şi arest la domiciliu, după care se reîntorc şi din politicieni se transformă în mari oameni de afaceri, abonaţi aşa cum este firesc, la noi la contracte cu statul.  

Dacă parchetul, ANI sau DNA-ul are curajul să-i cheme în judecată puterea face imediat scut în jurul lor şi încep să se plângă de persecuţie venită din partea procurorilor care nu vor ca lucrurile să meargă bine în ţara asta. În ce sens să meargă bine?  Să se scumpească gazul, să se scumpească carburantul şi energia electrică şi aşa ca o avalanşă să se scumpească totul?  Mai are să se scumpească aerul pe care-l respirăm, că în rest au băieţii deştepţi grijă.

 Cu alte cuvinte liber la furat, dar nu pentru toată lumea, numai liber la furat pentru noi şi ai noştri. Ceilalţi, dacă au furat o pâine, de foame, să se ducă la puşcărie, hoţi nenorociţi care îndrăznesc să fure de la stăpân. Dacă ai curajul ca ziarist să spui adevărul imediat te ameninţă că te dau în judecată pentru atentat la imaginea de demnitar ales şi îţi cere atâţia bani încât dacă a-i munci 100 de ani şi tot nu a-i reuşi să plăteşti daunele moarale pe care ţi le cere. Cam aşa trăim. Cei care au bani, indiferent de unde provin aceştia îşi pot permite orice!  Nu m-ar mira ca un şmecher de politician cu bani să plătească ca să fie împuşcat cel care are curajul să se lege de măreţa sa imagine curăţată, pensată, văscuită cu banii obţinuţi din furt.

Aceşti semizei ai zilelor noastre nu au pic de respect faţă de lege, dar mai ales faţă de cei care i-au cocoţat în poziţii de demnitari ai statului, care în cele mai multe dintre situaţii fără să merite acest lucru.

Un caz cât se poate de elocvent este cel al doamnei prefect de Giurgiu Nina Carmen Crişu, care nici până în ziua de azi nu a catadicsit să le spună giurgiuvenilor dacă a plecat din ţară în excursie la Sfântul Munte fără aprobarea ministrului de interne, deoarece în perioada respectivă funcţia de subprefect era vacantă şi dumneaei nu putea părăsi, conform legii  postul, ba mai mult, a plecat fără aprobarea ministrului pe baza unui concediu medical, după cum afirmă Marin Anton preşedintele PNL Giurgiu. Să le spună giurgiuvenilor dacă plecarea din ţară fără aprobarea ministrului de resort contravine legislaţiei în vigoare sau nu.

De asemenea mai cred că doamna prefect Nina Carmen Crişu nu are pic de respect pentru giurgiuveni deoarece nu le-a explicat dacă se găseşte în conflict de interese atâta timp cât primeşte bani de la Consiliul Judeţean Giurgiu fără să fie trecuţi în declaraţia de avere. Mai mult decât atât, doamna prefect, prin fişa postului, ca reprezentant al guvernului în teritoriu urmăreşte şi controlează activitatea consiliului judeţean în ceea ce priveşte legalitatea şi oportunitatea hotărârilor luate în cadrul consiliului judeţean. Mai poate lua decizii corecte, legale faţă de hotărârile consiliului judeţean doamna prefect Nina Carmen Crişu atâta timp cât figurează pe ştatul de plată al consiliului judeţean? Noroc că încă mai există ANI. Să vedem însă până când …

Acestea sunt parte dintre întrebările pe care giurgiuvenii şi le pun şi la care aşteptă răspuns din partea doamnei prefect Nina Carmen Crişu, care dacă nu din respect, cel puţin din bun simţ ar trebui să răspundă.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *