Intoxicare, ficțiune sau … realitate !!!

Sub titlul  “BĂSESCU,  ÎMPINS DE LA SPATE SĂ REVINĂ ÎN POLITICĂ”  publicația comisarul.ro zdruncină din temelii tot ceea ce noi am crezut până acum despre democrația noastră originală. În rândurile ce urmează vă vom reda articolul respectiv.

Reîntoarcerea lui Traian Băsescu în politică este doar o chestiune de săptămâni.

Fostul președinte a fost pur și simplu împins de la spate de liderii popularilor europeni, dar nu numai, să ocupe o poziție în politica din România. Relația PNL cu PPE nu este una foarte fericită, mulți dintre vechii peneliști privind-o ca pe o chestiune de conjunctură, băgată pe gât de Blaga și Antonescu. Dar nu acesta este adevăratul motiv.

Până la 1 ianuarie 2016 clasa politică din România va fi decimată de anchetele DNA. Riscul căderii în haos, pe fondul slăbiciunii evidente a președintelui în funcție, nedispus să-și aroge riscuri de imagine, este foarte mare. Și avertismentele venite dinspre cancelariile occidentale, și pe fondul deciziilor controversate ale Coaliției aflate deocamdată la guvernare, sunt extrem de dure.

Traian Băsescu a fost chemat pur și simplu pe post de eventual pompier. Calitățile sale de excelent comunicator, prin comparație cu modul total ciudat de comunicare al actualului ocupant al scaunului de la Cotroceni, sunt văzute de partenerii occidentali ca un tampon pentru eventualele imixtiuni dinspre Rusia.

Fără comentarii

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *