In Romania, refugiatii primesc mai multi bani decat bolnavii!

Românii au dat anul trecut, din buzunarul lor, câte 540 de lei pe lună fiecărui refugiat care a obținut statut legal pe teritoriul țării noastre.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2015, din bugetul de stat s-au acordat ajutoare pentru persoanele care au dobândit statutul de refugiat sau au dobândit protecţie subsidiară acordată de statul român în cuantum de 540 lei/lună. Ajutoarele se acordă pentru maximum nouă luni, cu posibilitatea prelungirii pentru cel mult trei luni, fără obligativitatea rambursării.

În ceea ce priveşte persoanele cu handicap, având în vedere că de la 1 ianuarie 2015 cuantumurile acestor beneficii s-au majorat cu 16%, indemnizaţia lunară, indiferent de venituri, a fost de 234 lei pentru adultul cu handicap grav, respectiv de 193 lei pentru adultul cu handicap accentuat.

”Statul român, pentru străini mumă, pentru români ciumă: 540 de lei pe lună pentru fiecare imigrant, 234 lei pe lună pentru un român cu handicap grav (jumătate din suma pentru imigranți), 84 de lei pe lună alocația pentru copii! Haideți să punem capăt acestei nedreptăți flagrante pe care statul român o comite față de cetățenii săi!”, spune deputatul PRU Bogdan Diaconu, care intenționează să depună o lege de modificare a acestei anomalii.

Sursa libertatea.ro

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *