Il compatimesc pe domnul Marian Mina, dar el saracul este victima colaterala a lui Badalau … a declarat Marin Anton intr-o recenta conferinta de presa

Azi, 10 noiembrie a avut loc conferința de presă a PNL-ului giurgiuvean. La conferință au participat președintele organizației județene Marin Anton, precum și președintele organizației municipale Marian Măroiu. Așa cum era de așteptat Marin Anton a atacat noua ordonanță de urgență care modifică codul fiscal spunând că este nefirească și nelalocul ei atâta timp cât prin această reformă fiscală nu se face altceva decât rău la adresa poporului român. PSD-ul, a mai spus Marin Anton, acum când au ajuns la fundul sacului nu dorește altceva decât să predea guvernarea. Despre modificarea legilor justiției spunea că este foarte curios să vadă ce formă vor îmbrăca acestea fiind convins că aceste modificări sunt făcute doar în și pentru avantajul anumitor persoane și cercuri de interese. După aceste considerente a trecut la atac cu baioneta scoasă împotriva celor care conduc Consiliul Județean și Prefectura Giurgiu care în accepțiunea lui nu respectă legea.

Doamna prefect are un dispreț infinit față de lege

”Am văzut în presa locală că doamna prefect a declarat că i-am adresat întrebări sub demnitatea ei. Posibil ar fi fost așa dacă o întrebam ce face dumneaei în timpul liber. Aici dacă mi-aș propune să fac acest lucru cu siguranță că aș avea foarte multe de comentat. Sunt sigur că aș putea ține presa națională în priză dacă m-aș apuca să spun ce face doamna prefect în timpul liber. Nu-mi propun să abordez încă acest subiect. Este problema dumneaei. Din acest considerent spun că nu am atentat la demnitatea dumneaei. Cu toate că doamna ar avea câteva probleme despre care se poate discuta. Partea personală, de care nu mă leg, nefiind problema mea dar … dar are totuși niște chestiuni ce țin mai mult de cancan.

Spre exemplu eu nu am întrebat-o niciodată dacă a luat pește din bălțile giurgiuvene ca să poată rezolva problema domnului Bădălău când a vrut să-l dea afară pe domnul Predescu de la poliție. Nu am întrebat-o niciodată pe doamna prefect cum făcea chetă să ia bani de la directorii deconcentratelor pentru domnul Bădălău și PSD. Pentru ambele afirmații există martori. Mai am foarte multe întrebări de acest gen pe care aș putea să i le adresez și să le probez, dacă va fi cazul cu martori.

Aceste întrebări pot fi oarecum considerate, generic vorbind ca atac la demnitatea dumneaei. Dar nu am întrebat-o așa ceva, eu am întrebat-o doar dacă a primit bani de la ATOP, dacă a fost plecată în Ierusalim fără acordul ministrului de resort, respectiv doamna Ministru de Interne Carmen Dan și dacă în perioada respectivă a fost pontată prezent, cu toate că în perioada cât a fost plecată prezentase un concediu medical. Nu mai vorbesc despre faptul că există lege în sensul că prefectul nu poate părăsi postul nici măcar să plece până la Constanța darămite în afara granițelor țării!  Și am mai întrebat-o pe doamna prefect dacă a fost la mare și la munte pe banii Consiliului Județean Giurgiu. Ei bine,  aceste lucruri nu țin de cancan, nici cel puțin nu țin de subdemnitatea dumneaei sunt pur și simplu întrebări la care este obligată să ne răspundă deoarece așa prevede legea. … Numai că doamna prefect are un dispreț infinit față de lege … Sper să-i vină mintea la cap față de solicitările noastre scrise și să răspundă, pentru că este obligată, așa cum am spus, de lege.”

Îl întreb pe domnul Mina  a cui este domnule mașina cu care ați făcut accidentul ?

”O altă situație asemănătoare este cea domnului președinte al Consiliului Județean Giurgiu Marian Mina care se poate prevala de aceeași explicație cum că este sub demnitatea dumnealui să răspundă. Este vorba despre implicarea dumnealui într-un accident, toată lumea știe că a făcut accident și poliția spune că nu are nici o sesizare sau că nu are cunoștință despre acest accident.

 Este ceva incredibil toată lumea știe, poliția știe, și sunt informat că poliția știe!

Ca o paranteză, săracii oameni ( nota red. Se referă la polițiști ) sunt într-o postură destul de jenantă ținând cont de cine este autorul accidentului și domnul Mina cu ”distinsa” mașină tace.  Îl întreb pe domnul Mina a cui este domnule mașina cu care ați făcut accidentul? Dacă Doamne ferește vi se întâmpla ceva rău și era necesar să fiți spitalizat, ce făceați nici atunci nu recunoșteați că ați fost implicat într-un accident? Dumnealui chiar crede că suntem proști cu toții ? Cred că este normal odată ce este persoană publică să recunoască că a greșit sau nu a greșit, dar să recunoască că a fost implicat în acel accident. El este plătit din banii noștri să dea astfel de explicații.

Am informații că personalul salariat din Prefectură și Consiliu Județean se află sub tortură,  deja nu mai suportă, le este frică oamenilor pentru că sunt timorați urmare a amenințărilor permanente cu pierderea locurilor de muncă.

De asemenea cred că domnul Mina ar fi bine să vadă ce se întâmplă cu balastierele din județul Giurgiu și poate ne va da și un răspuns pe această cale. Poate doamna prefect și domnul Mina își vor trimite oamenii din deconcentrate să verifice dacă balastierele respective funcționează legal sau nu. Urmare a acestui control domnul Mina să spună că Anton a greșit.

Cariera de pământ de la Bulbucata funcționează conform legii cutare,  conform normelor cutare!  Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă eu, Marin Anton aș merge să fac o exploatare de pământ prin excavare, în urma căreia să rămână pe o suprafață de patru hectare o groapă cu o adâncime de 6-7 metri. Să văd,  mă întreabă cineva ceva? Eu vă spun că imediat o să mă întrebe și primarul, o să mă întrebe și președintele consiliului județean și prefecta o să mă întrebe pe mine. O să mă întrebe toată lumea, pentru că eu consider că așa este normal. Numai că eu nu aș face acest lucru decât în condiții legale, cu absolut toate avizele obținute și de abia după aceea aș purcede la treabă. Dar acest lucru cred că este valabil numai pentru mine, nu pentru toată lumea. În acest context cred că domnul Mina ar trebui să demonstreze, conform principiilor contrariilor că Anton minte. Dar eu nu mint și mai am foarte multe lucruri de spus care au legătură cu subiecte asemănătoare.

Să nu credeți că am vreun serviciu secret care îmi dă astfel de informații. Informațiile le primesc de la primarii din teritoriu. Tot de la ei am aflat că săptămâna aceasta au avut discuții foarte aprinse chiar la domnul Bădălău despre importanța firmei Gecor care trebuie să execute toate lucrările din județ și mai spuneau ei că ar fi normal să mai lucreze și alte firme, în condițiile în care calitatea lucrărilor lasă mult de dorit. Exemplu în acest sens sunt lucrările efectuate la Malu, Vedea, Găiseni unde primarilor chiar le este frică să vorbească despre acest lucru. Am tot solicitat răspunsuri de la președintele consiliului județean dar nu am primit nici un răspuns. Este clar din punctul meu de vedere de ce se feresc să dea răspunsuri. Dacă-i întrebi de ce nu respectă legea ei răspund că este sub demnitatea lor să răspundă. Este incredibil!  Până acum nu am făcut plângere penală, dar prin comportamentul domniilor lor mă obligă până la urmă să recurg și la acest gest, pentru că nu am alternativă în aflarea adevărului. … Îl compătimesc pe domnul Marian Mina, dar el săracul este victima colaterală a lui Bădălău …”

Continuarea conferinței de presă o vom prezenta în ediția de mâine a publicației noastre, conferință de presă în care Marian Măroiu, președintele organizației municipale îl atacă în termeni duri pe primarul Nicolae Barbu.

Se anunță o iarnă foarte grea. Se pare că atât vremea cât și vremurile au luat-o razna!

I.C.MANDU

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *