I-a stat ceasul lui Barbu

În după amiaza zilei de 21 aprilie, mânat de curiozitate am fost în centrul oraşului să văd cu ce ne va surprinde în acest an de zilele oraşului municipalitatea. Am să spun doar dezgustat. Dezgustat de un bâlci grotesc, cu maşinării învechite, unde la tarabe se vând jucării deja defecte, rămase de la bâlciul de anul trecut, comercianţi ambulanţi care vând preparate din carne. Înclin să cred că reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi Protecţiei Consumatorului îşi vor face din plin datoria prin controale succesive, riguroase la firmele care comercializează alimente în condiţii improprii consumului.

La toate aceste minunăţii se adaugă fumul de la mititeii mult prea usturoiaţi care are menirea să ascundă gustul de carne stricată, combinat cu muzica ai cărei decibeli depăşesc cu mult limita admisă fac ca viaţa giurgiuvenilor care locuiesc în vecinătatea acestei monstruozităţi declarate drept zile de sărbătoare pentru oraş, insuportabilă. Mulţi dintre ei fiind nevoiţi timp de trei zile să-şi părăsească propriile locuinţe.  

Cele câteva minute petrecute în acest vacarm m-au făcut să cred că trecuseră câteva ore.  Mi-am aruncat privirea spre turnul ceasornicului şi nu mică mi-a fost mirarea când am realizat că acesta nu funcţionează. O voce din spatele meu mi s-a adresat, spunând:

„ Nu vă mai uitaţi, ceasul nu  funcţionează de mai mult timp. Cred că primarul nu se mai uită la ceas de teamă că timpul trece prea repede pentru el. Da, da … i-a stat ceasul primarului ăstuia. Nu mai are nici o şansă să mai prindă un singur ceas ca primar al oraşului…”

Dar iar începe muzica asurzitoare şi nu mai înţeleg nimic din ce spune omul. Mă îndepărtez cu paşi repezi de acest bâlci al groazei, de această bataie de joc la adresa giurgiuvenilor care i-a costat bani grei pe sărmanii oameni de afaceri, sponsorii megalomaniei lui Barbu.

 

I.C.MANDU  


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *