Hawaii angajeaza 1.600 de profesori! Salariile ajung la 60.000 de dolari

Nu mai puțin de 1.600 de posturi la catedră sunt vacante în insula Hawaii, iar autoritățile fac eforturi să angajeze oameni cât mai repede.

Pentru a acoperi acest deficit, autoritățile fac eforturi să atragă pe insulă persoanele potrivite pentru a ocupa aceste posturi. ”Profesorii sunt la mare căutare, fiecare școală încearcă să fure câte unul de la alta din vecinătate”, a declarat pentru Hawaii News Now Barbara Krieg, de la biroul de Resurse Umane.

Pentru a se califica pentru aceste posturi, cadrele didactice trebuie să aibă o diplomă de bacalaureat și să fi terminat un program de Pedagogie aprobat de SUA. Salariile încep de la 35.324 de dolari și ajung până la 63.665 însă suma nu este atât de impresionantă dacă sunt luate în calcul și costurile crescute ale vieții în acest paradis exotic. În plus, venitul este mai mic decât al cadrelor didactice din SUA.

Cu toate acestea, nu mulți profesori se pot bucura de o jumătate de zi de plajă după ore sau de un apus în Hawaii. Spre uimirea localnicilor însă, profesorii care vin să lucreze aici nu rămân foarte mult timp.

 ”Spun că nu pot să trăiască aici și pleacă după câțiva ani, așa că trebuie să reluăm recrutările periodic” a mărturisit Corey Ronslee, președintele Asociației Profesorilor din Hawaii.

Sursa libertatea.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *