Guvernul a gasit scuze pentru eventualele scaderi de salarii: Ce anunturi face Lia Olguta Vasilescu

Guvernul lui Mihai Tudose a reuşit  să semneze un protocol de colaborare cu cea mai mare organizaţie sindicală din România, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România (C.N.S.L.R.) – Frăţia. În baza protocolului, se înfiinţează un mecanism de urmărire a implementării ordonanţei de modificare a Codului Fiscal şi noilor prevederi din domeniul social.

După semnarea acestui protocol, cei de la Palatul Victoria anunţă că dacă vor fi scăderi de salarii Executivul nu are nicio vină. Mai mult, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu anunţă posibile represalii pentru angajatorii unde se vor scădea salariile.  “Am semnat un protocol pentru modificări pe legea dialogului social. Vom înfiinţa comitet format din oameni din minister şi de la CNSLR Frăţia. Lucrăm la un regulament pentru mecanismul de monitorizare. Vom monitoriza cu mare atenţie ce se întâmplă. Vom lua măsuri unde vedem că nu e în regulă”, a spus Vasilescu în direct la România TV.

Mai mult, Vasilescu a anunţat că sindicatele nu vor mai face proteste. “Nu cred că vor mai fi proteste. De ce să fie? Totul s-a reglat la masa discuţiilor cu liderii de sindicate. Nu scade netul angajatului după modificarea codului fiscal. Dacă vor fi probleme cu angajatorii, vo vedea. Se poate acţiona în consecinţă. Am transmis angajatorilor obligativitatea să se aşeze la masă cu cei de la sindicat. Să se renegocieze salariilor, iar lucrătorii să fie asistaţi de oameni din sindicate. Nu mai e o problemă la Guvern ,ci între angajator şi angajat. Interesul nostru nu e să scadă netul niciunui angajat din România”, a încheiat Vasilescu.

Stiripesurse.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *