Gura lumii vorbeste. Badalau ca sa loveasca in Dragnea este dispus sa distruga coalitia de guvernare

Declaraţia de presă a senatorului Niculae Bădălău despre lacul de la Gădinari:

„ Ca parlamentar în Parlamentul României avem dreptul la iniţiative parlamentare, că nu toate sunt votate asta e o altă problemă, dar în legătură cu preluarea bălţii de la Ogrezeni – Grădinari – Bucşani în administrarea Consiliului Judeţean Giurgiu şi reîntoarcerea ei la comunitate aceasta trebuie votată în Senat cu două treimi şi a avut 78 de voturi, apoi am văzut o întreagă dispută că de ce au votat o parte dintre liberali.

Eu am discutat cu absolut toţi parlamentarii şi au înţeles. Eu consider că un parlamentar este delegat de cetăţeni să le reprezinte interesele în Parlamentul României, nu să existe o luptă şi dacă e o propunere legislativă penelistă sau pesedistă să nu o voteze ceilalţi atâta timp cât propunerea este bună, repară sau creează un bun pentru cetăţeni. Ea trebuie votată şi au votat foarte mulţi oameni.

Eu am explicat proiectul de la tribuna Parlamentului, am discutat personal cu fiecare, le-am explicat ce se întâmplă că este o măsură benefică pentru judeţul Giurgiu, dar am avut o dezamăgire faţă de ALDE şi o să am o discuţie cu domnul deputat Toma Petcu şi cu domnul Tăriceanu pentru că avem un parteneriat politic atât la nivel de guvern cât şi la nivelul judeţului Giurgiu.

Pentru mine şi cred că şi pentru colegii mei este din ce în ce mai greu să avem o administrare judeţeană împreună, cred că şi o guvernare.

Este foarte greu să iei toţi băsiştii … nu mă bag în politica lor de cadre, dar devine din ce în ce mai nefrecventabilă discuţia cu ALDE la Giurgiu dacă are o asemenea poziţie. E foarte greu de lucrat în acest moment” sursa Agerpres.

După ce am  citit de cel puţin de două ori această declaraţie,  gândul m-a dus la ce a apărut în presa centrală legat de tentativa de puci, sau lovitură de palat pusă la cale de fostul premier Tudose, Bădălău şi încă câţiva,  culminând cu scrisoarea pe care au scris-o alţii, supervizată de Adrian Năstase şi asumată de Bădălău. Ce a urmat era previzibil:  Bădălău  din omul numărul 2 în PSD a ajuns doar senator şi punct.

Gura lumii vorbeşte că acum senatorul Bădălău mai încearcă încă o lovitură sub centură adresată lui Dragnea, şi că era la mintea cocoşului că ALDE nu o să intre într-un joc atât de riscant doar ca să-i satisfacă un hatâr lui Bădălău.

Vreau să vă reamintesc doar că în cursul anului trecut pe un post de televiziune preşedintele Consiliului Judeţean Marian Mina, când deja se vorbea de încercarea lui Bădălău de preluare a lacului de la Grădinari, acesta a declarat că nu ştie nimic, ba mai mult,  că nu a făcut nicio solicitare în acest sens. Citez din memorie: „ Cum Dumnezeu să ţi se dea ceva când tu nu ai cerut … „  Care au fost argumentele prin care  Bădălău i-a convins pe senatorii liberali  să voteze acest proiect cu siguranţă vom afla în foarte scurt timp.

Dacă despre Băsescu oamenii spuneau că a fost un preşedinte jucător,  despre Bădălău al nostru, prin comparaţie, spun că Băsescu a fost doar un biet copil. Omul probabil conştientizează că nu mai are nici o şansă să apară pe lista vreunui partid ca şi candidat pentru parlament şi probabil, sfătuit de oameni de bună credinţă ( cel puţin aşa se recomandă toţi ),  joacă la cacealma  încearcând  să distrugă coaliţia de guvernare.

Este de-a dreptul penibil să declari că la nivel judeţean coaliţia nu funcţionează. Nu l-am auzit niciodată pe Marian Mina să iasă în media şi să vorbească despre neînţelegerile despre care vorbeşte acum Bădălău. Mai mult,  ca şi observator al fenomenului politic local,  pot să afirm că la Consiliul Judeţean Giurgiu proiectele de hotărâri ale executivului se votează la foc automat. Mâinile celor de la ALDE se ridică chiar mai repede decât ale celor de la PSD. Despre ce neînţelegeri vorbeşte Bădălău ?

Fără alte comentarii.                                                    

În ediţia de mâine, 13 mai,  vă vom prezenta şi punctul de vedere al deputatului ALDE, Toma Petcu cu privire la scandalul iscat de senatorul Niculae Bădălău.

I.C. MANDU« (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *