Golaneala electorala, specialitatea primarului Barbu

În vara anului  trecut, mai mulţi administratori care deţin spaţii comerciale în Piaţa Centrală din Giurgiu vorbeau de nepăsarea primarului în ceea ce-i priveşte. Nemulţumirea dumnealor, justificată de altfel se datora  faptului că administrativul primăriei, în speţă primarul Barbu  trata cu indiferenţă problemele cu care se confruntau, urmare a faptului că subsolul clădirii al cărui proprietar este primăria, din cauza defecţiunilor existente la reţeaua de apă şi canalizare este inundat,  fapt ce a  transformat subsolul pieţei într-un adevărat  focar de infecţie, nu numai pentru personalul angajat, dar  şi pentru miile de oameni care trec zilnic  pragul pieţei centrale.  La toate demersurile dumnealor  primarul Barbu a rămas surd şi mut.

Cum conu Barbu trebuia urgent să plece în croazieră  împreună cu cel care tocmai demolase din greşeală un alt bloc decât cel care trebuia, ( nota red. vă aduceţi aminte de blocul de la Istru ) dar despre care nu se mai spune nimic, cu toate că la vremea respectivă cel mai iubit primar pe care l-a  avut  Giurgiu până acum, a spus că cel care a greşit ( mira-m-aş ) va plăti.  În aceste condiţii  am apelat  la fostul  viceprimar,  Alexandru Vladu pe care l-am rugat la vremea respectivă să prezinte un punct de vedere vis-a-vis de solicitările  venite din partea deţinătorilor de spaţii comerciale în  hala centrală.  Răspunsul dumnealui a fost că problemele de la hală se cunosc de mai multă vreme, că l-a informat pe primar de mai multe ori, că i-a şi oferit soluţii tehnice pentru remedierea defecţiunilor, prezentându-i chiar şi o situaţie de deviz estimativ tocmai ca să înţeleagă că nu sunt costuri foarte mari, care să creeze probleme bugetului local,  dar că  acesta refuză sistematic, fără să aibă vreun motiv temeinic în soluţionarea acestei probleme extrem de grave ce poate duce la o epidemie  în rândul cetăţenilor oraşului nostru.

Şi uite cum pe nepusă masă,  zilele trecute genialul nostru primar s-a gândit  el  aşa peste noapte le problemele administratorilor din hala centrală  şi a hotărât să repare, să igenizeze subsolul,  ca după aceasta să-l transforme în boxe pe care să le vândă ulterior deţinătorilor de spaţii comerciale. Măi oameni buni, dacă Barbu s-ar pricepe la administraţie cum se pricepe la şmecherii, şmecherii golăneşti electorale, cu care încearcă să ne prostească, Giurgiu ar fi cea mai frumoasă metropolă din Europa. Dar din păcate specialitatea domniei sale rămâne doar golăneala şi prosteala oamenilor în folos personal.  Păi cine mama lui proces verbal l-a ţinut să nu intervină şi să facă reparaţiile necesare la subsolul halei  încă de acum trei ani şi şi-a permis să se joace cu viaţa oamenilor?

Pentru cine nu ştie Barbu a inventat mersul pe bicicletă. O altă găselniţă electorală  de ultimă oră  adresată giurgiuvenilor  pe care-i invită să participe la o plimbare cu bicicleta,  sâmbătă 19 martie începând cu ora 9:30, în parcul Steaua Dunării.Ocazie  cu care le va arăta oamenilor copacii distruşi, pista de atletism pe care a făcut-o încălcând legea sportului care spune că nu se desfiinţează o pistă de atletism înainte de a avea o altă pistă. Dar ce importanţă are o amărâtă de lege în faţa ditamai primarul. Cu această ocazie, în numele domnului primar îmi voi permite să-i invit la rândul meu să participe  pe toţi consilierii locali,  precum şi pe reprezentanţii  tuturor partidelor politice. Abia aştept să văd reacţia oamenilor când îl vor vedea pe domnul senator Lucian Iliescu fostul primar al municipiului. Cu cine vor prefera giurgiuveni să vorbească cu actualul primar sau cu fostul primar care a declarat public  că îl va susţine  pentru funcţia de primar  pe domnul deputat Florian Nicolae .

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *