Giurgiuvenii sunt cei mai familisti

La sat, dragostea este mai mare ca la oraş. O arată statistica oficială, în urma datelor de pe anul trecut colectate la nivelul întregii ţări. În mediul rural s-au înregistrat de două ori mai puţine divorţuri ca-n mediul urban.

Statistica oficială arată că românii de la sat sunt mai iubăreți

Oamenii de la sat nu recurg aşa uşor la divorţ ca orăşenii. Că nu au bani să facă asta sau pur şi simplu respectă mai mult instituţia familiei, cert este că ei aleg să rămână căsătoriţi tot restul vieţii.

Datele Institutului Naţional de Statistică (INS) arată că în 2014, în România, au divorţat 27.000 de cupluri. Judeţul în care s-au înregistrat cele mai puţine divorţuri (148) a fost Giurgiu, iar cele mai multe au fost în Bucureşti (2.759).

Şi sute de cupluri de braşoveni, băcăuani, constănţeni şi ieşeni au decis să pună capăt relaţiei lor la notar sau prin hotărâre judecătorească. Când vine vorba de vârstă, femeile mai tinere, de până în 30 de ani, au renunţat în număr mai mare la căsnicia lor decât bărbaţii de aceeaşi vârstă.

Bărbaţii renunţă după 30 de ani

Bărbaţii se despart mai uşor după vârsta de 30 de ani. Comparativ cu alte ţări, la acest capitol, România nu stă cel mai rău. Ţările unde s-a înregistrat cea mai mare rată a divorţialităţii au fost Letonia, Lituania şi Danemarca.

DELIA CHILIANU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *