Gheorghe Stefan a venit in ALDE Giurgiu ca sa aduca plus valoare …

Conferinţa de presă ALDE Giurgiu  din 2 noiembrie 2017 a fost structurată în două părţi:  În prima parte ne-a fost prezentată noua achiziţie ALDE,  dacă folosim un termen uzitat în fotbal, Gheorghe Ştefan,  fost preşedinte interimar al PNL Giurgiu urmare a fuziunii prin absorbţie dintre PNL şi PDL. În partea a doua  au fost abordate teme economice şi teme politice atât la nivel local cât şi naţional.

 La conferinţa de presă au participat preşedintele partidului Toma Petcu care este şi ministru Energiei, meşteşugarul cuvintelor Ionel Muscalu şi după cum probabil bănuiţi noul membru ALDE,  Gheorghe Ştefan.

În prima parte a conferinţei de presă, Toma Petcu,  în calitate de preşedinte al partidului a vorbit despre Gheoghe Ştefan alături de care şi împreună cu ceilalţi membrii ALDE au ca target pentru alegerile viitoare să devină al doilea partid ca importanţă şi mărime din mediul politic giurgiuvean. Despre Gheorghe Ştefan şi intenţiile politice legate de ALDE Giurgiu, Toma Petcu a spus:

„ Personal apreciez foarte mult decizia lui Gheorghe Ştefan de a se alătura echipei ALDE, un om pe care-l ştiu din momentul în care a venit în Giurgiu şi care şi-a asumat o organizaţie destul de grea, de dificilă, asumându-şi preluarea organizaţiei PNL Giurgiu atunci când poate rezultatele nu au fost cele mai bune şi cele mai dorite. Cu toate acestea a mers înainte. Gheorghe Ştefan este un om cu un caracter deosebit care chiar dacă am fost competitori politici de-a lungul timpului, totdeauna replicile noastre s-au limitat strict la partea politică … Acest lucru ne dă posibilitatea astăzi să fim împreună în aceeaşi echipă, o echipă ALDE care nu numai la Giurgiu dar şi la nivel naţional se întăreşte în fiecare zi…

Am spus de fiecare dată că ne dorim ca în Giurgiu să devenim a doua forţă politică. Acest lucru l-am spus încă de acum 3 ani. Unii poate au fost sceptici, dar acest lucru începe uşor, uşor să se transforme în realitate. …

De fapt  vreau să vă mai spun că am avut o discuție în prealabil cu domnul Ștefan și cu domnul președinte Călin Popescu Tăriceanu. … În ședința de birou politic teritorial pe care am convocat-o pentru ora 16:00 vom stabili cooptarea dumnealui până la alegerile din cadrul organizației teritoriale ca și vicepreședinte. Va intra în echipa noastră și bineînțeles  va avea o zonă de responsabilitate în județ, dar și pe domeniul dumnealui de activitate. La nivel național, ținând cont de pregătirea domnului Ștefan, va fi cooptat în departamentul de agricultură. Eu sunt convins că în urma analizei s-ar putea chiar să conducă acest departament la nivelul ALDE, pentru că experiența și expertiza dumnealui profesională îl recomandă să ocupe această poziție … ”

Așa cum era normal următorul înscris la cuvânt a fost Gheorghe Ștefan care prin spiciul său a încercat să-i convingă pe reprezentanții presei că nu este un traseist politic care aleargă după funcții și preamăriri,  motivul real fiind acela că nu se mai simte reprezentat ideologic și pentru că PNL-ul acum este un  partid total deprofesionalizat.  

” Nu  a fost ușor pentru mine să iau decizia de a veni în Alianța Liberalilor și Democraților giurgiuveni  având în vedere că  ultimii 4 ani au însemnat pentru mine multă muncă, multă implicare, multe sacrificii. Chiar dacă rezultatele cu PNL nu au fost mulțumitoare, ținând cont că am luat o organizație fărămițată total,  era și foarte greu să realizăm lucruri extraordinar de meritorii. …

În primăvara acestui an în PNL au avut loc alegerile interne. De atunci au trecut 6 luni de zile și eu, Gheorghe Ștefan nu mă mai regăsesc în noul PNL.  De ce nu mă regăsesc în PNL? Lucrurile din puctul meu de vedere sunt foarte simple: Nu mă mai regăsesc pentru că PNL-ul acum este total deprofesionalizat. …

Sunt în Giurgiu la formațiunea politică ALDE pentru că apreciez foarte mult organizația pe care o conduce domnul ministru Toma Petcu. Sunt în ALDE pentru că am lucrat 4 ani de zile cu domnul Tăriceanu și am cunoscut în acea perioadă cele mai mari realizări profesionale ale mele. Sunt în Alde Giurgiu pentru că echipa de aici mi se pare o echipă unită, serioasă, determinată să facă lucruri bune pentru locuitorii orașului și pentru județ și poate că cel mai mult apreciez faptul că au o atitudine și un comportament echidistant față de celelalte forțe politice prin neimplicare în nici un scandal personal sau de altă natură.

Sper ca prin venirea mea la ALDE Giurgiu prin ceea ce știu să ofer, prin ceea ce știu să fac întradevăr să aduc un plus valoare și ALDE Giurgiu la viitoarele alegeri să fie a doua forță politică a județului. ”

Pe Gheorghe Ștefan știm că nu-l dă afară din casă modestia, cu toate că puțină modestie nu strică nimănui. Sunt convins că Gheorghe Ștefan știe că recunoașterea greșelilor este o virtute care le poate da celorlalți posibilitatea să creadă că el, Gheorghe Ștefan nu va mai repeta greșelile din trecut, unele dintre ele impardonabile. Sincer mă așteptam, nu să-și pună cenușă în cap, dar să recunoască că mare parte din nereușitele PNL-ului  îi aparțin direct și indubitabil, că orgoliul,  vanitatea și lipsa experienței politice a dumnealui  a creat oportunitatea apariției unor grupuri și grupulețe cu interese proprii, meschine, care au scindat partidul, ceea ce ulterior a dus  la decimarea totală și irevocabilă a PNL-ului. Rezultatul dezastruos obținut atât în alegerile locale cât și în cele naționale este consecința lipsei de experiență a liderului de atunci, coroborat cu trădarea. Acum, spre deosebire de atunci, dacă Gheorghe Ștefan va dori cu adevărat să devină om politic nu are altceva de făcut decât să asculte și să învețe de la Toma Petcu, un lider de partid  autentic.

Despre partea a doua a conferinței de presă vom vorbi într-o ediție viitoare.

I.C. MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *