Gheorghe Stefan a pierdut singurul om care-l putea ajuta sa devina deputat …

Subiectul principal al conferinței de presă a PNL-ului de vineri, 7 octombrie a fost legat de plecarea din PNL a deputatului Nicolae Florian. Dumitru Beianu a avut o prestație de adevărat politician prezentând această situație cu maximă maturitate politică și totodată cu respect pentru cel care, pentru o scurtă perioadă de timp i-a fost coleg de partid spunând că regretă decizia pe care a luat-o deputatul Florian Nicolae, aceea de a pleca din PNL și de a se reîntoarce în PSD. De asemenea a mai spus că nu cunoaște motivele care l-au determinat pe Florian Nicolae să facă acest pas, ținând cont de foarte buna colaborare pe care acesta a avut-o cu toții colegii din organizația municipală a cărui președinte a fost.

Personal, ținând cont de ceea ce s-a întâmplat în ultima perioada de timp în PNL Giurgiu, Dumitru Beianu dacă nu știe, cel puțin bănuiește care au fost motivele care au stat la baza plecării lui Florian Nicolae din PNL. Unul dintre motive este similar  cu cel care l-a determinat și pe dumnealui nu numai să facă un pas în spate, dar și să se gândească foarte serios dacă va mai continua activitatea politică, sau să se retragă definitiv și irevocabil din politică.

Sfătuit de oameni care-l apreciază în primul rând ca om, ca giurgiuvean, coroborat cu o activitate politică deloc de neglijat a revenit la gânduri mai bune și a rămas în continuare sub steagul PNL, mai ales după ce în urma unui scandal de pomină, dar prezentat PDLN-iști din PNL drept un exercițiu al democrației, când pe primul loc la Senat a fost desemnat Dan Vlaicu, în pofida dorinței acerbe a lui Gheorghe Ștefan de a-l avea cap de listă la Senat pe Cristi Olaru. Președintele interimar al PNL Giurgiu, acum se află în Budapesta, unde podurile de peste Dunăre l-au inspirat să emită  judecăți de valoare legate de ceasuri și timp pierdut.  Să-și fi dat în sfârșit seama că a pierdut atât timpul lui cât și timpul  altora de pomană ? M-aș mira.

Un alt motiv care a determinat plecarea lui Florian Nicolae din PNL, cred eu că a fost acela că i-au fost aduși drept colegi de partid tocmai oamenii în care a avut încredere, dar care l-au sabotat în timpul campaniei electorale. Iar Gheorghe Ștefan, drept recunoștință pentru trădare, i-a recompensat cu funcții de vicepreședinți devenind în acest fel șefii lui Florian Nicolae. Este adevărat că Gheorghe Ștefan a spus că aceste funcții sunt irelevante, și că singurul care hotărăște și stabilește prioritățile și linia ce trebuie urmată de partid se află în mâna lui , a președintelui. În acest caz Gheorghe Ștefan  confundă disciplina de partid cu dictatura, în condițiile în care vicepreședinții, conform propriilor declarații au doar rol decorativ.

Îmi aduc aminte că nu Florian Nicolae i-a rugat să fie primit în PNL.  Ba dimpotrivă.  Liderii PNL au fost cei care l-au rugat să vină în PNL . Motivul ?  Îl știm cu toții.  PNL-ul atunci, ca și acum de altfel, se afla într-o gravă criză de lideri autentici autohtoni. În afară de Dumitru Beianu, lider PNL cunoscut și recunoscut de întregul județ Giurgiu, nu are pe nimeni altcineva reprezentativ. Numai că, la timpul respectiv,  Dumitru Beianu a considerat că poate să le ofere mult mai mult giurgiuvenilor din poziția de președinte al consiliului județean, că are expertiza necesară  să candideze pentru această funcție și din acest motiv nu a candidat pentru primărie. Sigura, unica șansă a PNL-ului  să obțină o creștere a popularității, aflându-se în acel moment ca și grad de încredere a populației din Giurgiu în PNL sub mai puțin de 10 procente era să-l aducă în partid pe deputatul Florian Nicolae, ca să le fie candidat pentru fotoliul de primar. Din cele 8.000 de voturi obținute de Florian Nicolae, doar 10% din voturi sunt ale partidului, respectiv 800 de voturi, celelalte, 7.200  sunt voturile deputatului. Gheorghe Ștefan a spus că Florian Nicolae trebuie să facă pasul în spate deoarece voturile pentru primar au fost sub cele ale partidului. Ce nu știe Gheorghe Ștefan este că Florian Nicolae este cel care a tras după sine partidul precum o locomotivă datorită credibilității de care se bucură în rândul populației, voturile partidului reale sunt  diferența dintre scorul obținut de partid  scăzute cele peste 7.000 de voturi date de alegătorii lui Florian Nicolae, care au votat atât pentru primar cât și pentru partid. Nu au existat alegători care au votat  unii  doar pentru primar, iar alții doar pentru partid. Alegerile parlamentare vor demonstra dacă am dreptate sau nu.

Sunt de asemenea convins că dacă PDLN-inși nu-l vor trata cu respectul care i se cuvine unui autentic PNL-ist, așa cum este  Dumitru Beianu, și  vor continua cu gafele impardonabile de până acum, partidul lui Gheorghe Ștefan, care numai PNL nu mai este, va avea soarta PNTCD-ului.

Legat de consilierii locali ai PNL, considerați ca și  oamenii lui Floricel, chiar dacă unii dintre ei se vor lepăda de acesta, precum Iuda pentru câțiva arginți, cu toate că  au ajuns consilieri locali doar cu sprijinul nemijlocit al lui Florian Nicolae,  de altfel, știu și ei că în veci vecilor nu ar fi ajuns consilieri locali,  sau cel puțin nu în acest mandat. Ei bine, sunt convins de faptul că  actualii consilierii locali PNL nu vor fi înlocuiți cu PDNL-iști, doar atâta timp cât țin alegerile parlamentare. Imediat după alegeri, „oamenii lui Floricel” vor fi exmatriculați, cu toții vor fi marginalizați și schimbați din funcția de consilier local și înlocuiți cu PDNL-iști. Acum cred că mai sunt ținuți în partid doar pentru imagine și pentru că vor avea nevoie de acarul Păun, asupra căruia să arunce toată vina urmare a rezultatelor dezastruoase pe care le vor obține în alegerile parlamentare, și asta doar datorită imaturității politice de care dă dovadă Gheorghe Ștefan.  

Cu alte cuvinte, PDNL-iști vor ieși în media și vor spune:  OAMENII LUI FLORICEL nu s-au implicat , nu au muncit pentru partid, sau OAMENII LUI FLORICEL au fost duplicitari, acesta este motivul pentru care PNL-ul la Giurgiu nu a reușit să depășească pragul electoral.

L-am contactat telefonic pe deputatul Florian Nicolae în încercarea de a afla care au fost motivele care l-au determinat să se reîntoarcă în PSD. Ne-a răspuns că va ține o conferință de presă săptămâna viitoare, în cadrul căreia care va veni cu clarificări în ceea ce privește motivele care au stat la baza luării acestei decizii.

I.C.MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *