Genti, pantofi si acte false

În data de 11.03.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, împreună cu lucrătorii din cadrul Detașamentului Sprijin Operativ Giurgiu, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale în zona de competență.

            Astfel, în jurul orei 14.00, aceștia au oprit pentru control o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, la volanul căreia se afla cetățeanul bulgar Saliev H., în vârstă de 48 ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, pantofi sport și genți de damă.

            Cu ocazia verificărilor specifice, s-a stabilit că documentele de însoțire a mărfii sunt false, iar valoarea bunurilor transportate înscrisă în acte nu era reală. În urma controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit 144 perechi pantofi sport și 490 genți damă. Cetățeanul bulgar a declarat că a achiziționat bunurile dintr-un complex comercial din București, cu intenția de a le comercializa pe teritoriul Bulgariei.

            Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals, faptă prevăzută și pedepsită de art.323, Cod Penal.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *