Gabriel Oprea, prima declaratie dupa acuzatiile DNA

Liderul UNPR, senatorul Gabriel Oprea, a declarat luni că se consideră nevinovat în legătură cu acuzaţiile DNA şi că este obligaţia profesională a procurorilor să verifice orice suspiciuni de încălcare a legii.

“Am aflat din presă despre solicitarea DNA referitoare la formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în ceea ce mă priveşte. (…) Am respectat legile României şi le respect în continuare. Mă consider nevinovat iar acest lucru se va confirma mai devreme sau mai târziu. Consider că e obligaţia profesională a procurorilor să verifice orice suspiciuni legate de posibile încălcări ale legii. Am sprijinit justiţia şi activitatea DNA pe tot parcursul activităţii mele politice. Chiar dacă astăzi eu sunt vizat de demersul DNA, voi sprijini în continuare aceste instituţii ale statului român. Voi susţine demersurile pentru aflarea adevărului, voi pune la dispoziţie toate informaţiile necesare şi nu voi îngreuna mersul anchetei”, a afirmat liderul UNPR într-o declaraţie de presă susţinută la sediul partidului.

El a adăugat că îşi va apăra toate drepturile, uzând de toate pârghiile şi mecanismele la dispoziţia oricărui cetăţean român.

“Ştiu că viaţa politica presupune riscuri dintre cele mai variate, inclusiv de a deveni o victimă colaterală în luptele pentru putere purtate de unii sau de alţii. Nu regret deciziile politice pe care le-am luat şi nu-mi voi schimba principiile niciodată. UNPR este un partid puternic, în ciuda loviturilor primite din partea adversarilor politici, mergem mai departe – ne aşteaptă un an plin de provocări, urmează campanii electorale şi alegeri în care ne vom demonstra seriozitatea şi ne vom lupta cu toate armele pentru a aduce românilor siguranţă şi progres”, a mai declarat liderul UNPR.

 

Sursa dcnews.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *