Flori şi mărţişoare pentru doamnele şi domnişoarele din Giurgiu

       1 Martie este ziua care marchează calensaristic începutul primăverii. În piaţa centrală din Giurgiu forfotă mare, zeci de tarabe îi îmbie pe bărbaţi  să cumpere pentru femeile din viaţa lor mărţişoare sau cel puţin câte o floare la fel de frumoasă ca şi cea căreia îi va fi oferită.

DSCF0372DSCF0375

Un grup de tineri gălăgioşi oferă femeilor pe lângă care trec mărţişoare, femeile mulţumesc zâmbind conştiente fiind că astăzi cel puţin, sunt foarte importante pentru bărbaţi în special. Aceşti tineri minunaţi sunt reprezentanţii organizaţiei de tineret ai PNL-ului printre care i-am recunoscut pe Emil Epure, Sorin Daviloveanu şi Adrian Chiran.

UntitledDSCF0395

 

 

Puţin mai departe de acest grup doctorul Ladislau Pick membru Asociaţiei Uniţi pentru Giurgiu împreună cu grupul său ofereau deasemenea mărţişore doamnelor. Uitându-mă mai atent l-am remarcat şi pe domnul deputat Nicolae Florian, care cu greu putea face faţă asaltului venit din partea reprezentantelor sexului frumos. Zâmbetele, mulţumirile, strângerile de mâini şi îmbrăţisările nu au lipsit de la această întâlnire ad-hoc dintre doamnele din piaţă şi domnul deputat Nicolae Florian.

DSCF0418

Retraşi puţin, un grup format din câteva domnişoare şi tineri  ofereau discret cu zâmbetul pe buze mărţişoare doamnelor şi domnilor amatori să cumpere de la ei vestitoarele primăverii. Surprins de acest mod inedit de a oferi gratis mărţişoare şi totodată de a vinde, am dorit să aflăm povestea lor. Pentru aceasta am interpelat-o pe una din tinerele din grup. Aceasta s-a recomandat simplu Alina elevă în clasa a XI a  la liceul Tudor Vianu care ne-a spus – De 1 Martie oferim doamnelor şi domnişoarelor câte un mărţişor confecţionat de noi, simbolizând o primăvară frumoasă. Aceste mărţişoare au fost confecţionate sub atenta îndrumare a doamnei profesoare Mihaelea Leocă. De fapt noi acum intreprindem o acţiune cariatbilă pentru a veni în ajutorul unui coleg de al nostru  mai mic Costin Iordache elev în clasa a IX a care din nefericire în luna decembrie a suferit un grav accident de circulaţie din cauza căruia a rămas imobilizat la pat. Prin această acţiune şi altele pe care le-am intreprins şi pe care intenţionăm să le avem în continuare, dorim să venim în sprijinul familiei colegului nostru mai mic. Suntem convinşi că aceşti copii trebuiesc felicitaţi pentru modul lor de a înţelege şi privi viaţa, trebuiesc de asemenea felicitaţi pentru modul în care s-au implicat în întrajutorarea familiei colegului lor. Credem că în Giurgiu sunt mulţi oameni de bine care doresc să-l ajute pe Costin şi pentru aceasta nu au altceva de făcut decât s-o contacteze pe Alina elevă în clasa a XI a la liceul Tudor Vianu.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *