Fenomen PERICULOS dupa ninsori. Avertisment de la meteorologi

După ninsorile din ultimele zile, pe români îi paşte un alt fenomen periculos. Ţara noastră va fi lovită de ploi îngheţate, anunţă meteorologii. Ei spun că în următoarele zile vom avea parte şi de polei, dar şi de şocuri termice.

În partea de sud-est a ţării a început deja să se depună polei, dar în zilele următoare fenomenul se va extinde, odată cu transformarea precipitaţiilor în ploaie.

“Când precipitaţiile sunt sub formă de ploaie, la impactul cu solul, picatura de apă îngheaţă şi se formează poleiul”, a explicat meteorologul Gabriela Băncilă, la România TV.

În noaptea de marţi spre miercuri sunt aşteptate ploi şi lapoviţă în mai multe zone ale ţării, pe fondul venirii unui front de aer cald dinspre Marea Mediterană. Fenomenul se va produce în primă fază în partea de sud-vest a ţării iar apoi se va extinde şi în celelalte zone.

“Precipitaţiile vor fi nu numai sub formă de ninsoare, ci mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă În imediata apropiere a solului temperaturile sunt foarte scăzute şi se creează condiţiile depunerilor de polei. Situaţia va fi complicată în mare parte din ţară. Marţi dimineaţă s-a vorbit despre temperaturi negative, cu maxime de minus 3 – minus 2 grade, în noaptea următoare acestea vor coborî din nou undeva la -9 grade si pe masura ce ne apropiem de dimineata acestea vor creste semnificativ undeva spre -2 grade, astfel că va fi favorizată depunerea de polei”, a explicat Gabriela Băncilă.

 (Next News) »Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *