EXPLOZII pe aeroportul din BRUXELLES. ALERTA MAXIMA

Mai multe explozii au fost auzite astăzi  la aeroportul internațional din Bruxelles, care a fost închis, potrivit presei belgiene. Potrivit Reuters, mai multe persoane au fost rănite.

 O a treia explozie a avut loc la Bruxelles. De data aceasta, ținta a fost o stație de metrou.

 Corespondentul canalului de televiziune Sky News, Alex Rossi, aflat la aeroportul Zaventem, a declarat că a auzit ‘două explozii foarte, foarte puternice’. ”Am simțit clădirea mișcându-se. Erau praf și fum peste tot”, a spus el.

Claude Moniquet, expert în terorism, a declarat pentru cotidianul La Libre Belgique că, ‘după imagini, exploziile au fost puternice’. ‘Este nevoie ca încărcătura (explozivă) să fie puternică pentru a putea sparge geamurile’, a declarat Moiquet, care a refuzat să facă alte comentarii.

 Bilanţul provizoriu arată că sunt 11 morţi şi 25 de răniţi.

Conform agenției Reuters, mai multe persoane au fost rănite.

Cauza deflagrațiilor nu este clară deocamdată. Postul de televiziune britanic Sky News a anunțat că exploziile au avut loc în terminalul de plecări, în apropierea biroului companiei American Airlines.

 Martorii au declarat că au “simţit ” undele de şoc provocate de explozii şi cred că deflagraţiile au avut loc la check-inul pentru cursa American Airlines, la ora locală 8.00 dimineaţa( 9.00- ora României).

Potrivit unui martor citat de RTBF, mai multe persoane au fost rănite în terminalul de plecări din faţa hotelului Sheraton.

Media belgiană a relatat că legăturile feroviare cu aeroportul Zaventem au fost suspendate.

Sursa dcnews.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *