IN CURAND… a 13-a pensie pentru batrani

Mai mulţi parlamentari lucrează la un proiect de lege prin care pensionarii ar putea primi bani în plus. Doar că măsura nu-i vizează pe toţi.

Bătrânii cu pensii mici ar putea primi mai mulți bani

înfiinţeze cea de-a 13-a pensie, dar care să fie dată doar pensionarilor care nu primesc mai mult de 1.500 de lei lunar. Aceşti bani ar urma să fie primiţi de beneficiari fie înainte de Sărbătorile de Iarnă, fie înaintea Paştelui. Aleşii nu s-au hotărât încă asupra perioadei când vor fi daţi banii.

Va fi depus la 1 septembrie

Cei care lucrează la proiect susţin că nu ar fi un efort bugetar prea mare pentru stat. “Este o mare umilinţă pentru bătrânii noştri, când, înainte de sărbători, stau la cozi la casele de ajutor reciproc să ia ceva bănuţi împrumut pentru o bucată de carne de porc sau de miel. Vrem să le dăm bani în plus, dar de sume nu vor beneficia toţi pensionarii, ci doar cei care au cu adevărat nevoie”, ne-a declarat senatorul UNPR Constantin Popa iniţiatorul legii. Proiectul urmează să fie depus în noua sesiune parlamentară, adică la 1 septembrie, şi se va aplica doar dacă şi ceilalţi colegi parlamentari vor vota această iniţiativă.

Radu Nistor

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *