Efectele eliminarii timbrului de mediu: Masinile second-hand nu pot fi inmatriculate momentan

Mașinile second-hand nu pot fi înmatriculate momentan, iar românii pot ob­ţi­ne o programare la Registrul Auto Român (RAR) abia din luna viitoa­re, arată site-ul pentru programări al RAR.

Eliminarea timbrului de me­diu, începând cu data de 1 februarie, a adus o creştere a numărului per­soanelor care doresc să-ţi înma­tri­culeze maşinile la mâna a doua cum­părate din străinătate.

„Faţă de luna decembrie a anului 2016 numărul de programări la RAR a crescut cu apro­ximativ 50%. Astfel, dacă în de­cem­brie 2016 la nivel naţional au fost apro­ximativ 48 de mii de programări, în luna ianuarie 2017 s-a ajuns la pes­te 75 de mii“, a declarat pentru Mediafax Roxana Nica, pur­tător de cuvânt al Registrului Auto Român (RAR)

Crește numărul mașinilor second-hand

Cifrele înregistrate reflectă valul în­matriculărilor în creştere de maşini second-hand importate, astfel că joi 1 fe­bruarie au fost înmatriculate, de pil­dă, 523 de autoturisme noi şi aproa­pe 5.500 vechi, potrivit ultime­lor statisti (pre­liminare) ale Direcţiei Re­gim Per­mise de Conducere şi Înma­tri­cu­la­re a Vehiculelor ( DRPCIV).

sursa libertatea.ro

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *