Dupa o lunga absenta PNL-ul giurgiuvean revine

După o lungă perioadă de tăcere a PNL-ului giurgiuvean iată că am fost invitaţi, pentru prima dată în acest an să participăm la o conferinţă de presă. Aceasta a fost prezidată de preşedintele interimar Gheorghe Ştefan, consilierul local Adrian Anghelescu şi consilierul judeţean Florian Velicu. În debutul conferinţei Gheorghe Ştefan a vorbit despre apropiatele alegeri din cadrul PNL-ului care urmează să aibă loc. Cu această ocazie a vorbit și despre modul cum se vor organiza acestea, precizând faptul că nu exclude posibilitatea să candideze pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene, cu toate că după alegerile parlamentare a spus că nu va mai candida pentru această poziţie din cadrul partidului. În continuare a vorbit despre nemulţumirea dumnealui şi a partidului legată de Ordonanţa de Urgenţă nr.13, despre care a spus :

„Doresc să-mi exprim public nemulţumirea în numele PNL filiala Giurgiu, nemulţumire faţă de cele două ordonanţe prin care PSD-ul modifică codul penal. Condamnăm lipsa totală de transparenţă într-un subiect atât de sensibil , cum este cel al modificării codului penal. Condamnăm modalitatea în care a fost dată această ordonanţă de urgenţă, cu atât mai mult cu cât domnul Dragnea, domnul Tăriceanu condamnau în termeni duri atunci când ministrul Prună  în luna mai a nului trecut a modificat, fără însă a crea privilegii politicienilor, câteva articole ale codului penal … Nu înţelegem de unde vine caracterul de urgenţă al acestor modificări prin ordonanţă de urgenţă. … Nu sunt de acord cu dezincriminarea în ceea ce priveşte abuzul în serviciu. Nu se poate să guvernezi pregătindu-ţi o lege, o ordonanţă care să te facă în faţa legii nevinovat de la început. Nu poţi să spui că până la 200.000 de lei nu e nimic, atunci haideţi să furăm, haideţi să facă primarii licitaţii de până în 50.000 de euro ca să nu-i poată prinde nimeni. Glumind, cred că ar trebui să modificăm, să facem o propunere BOR-ului ca să modifice un pic şi în biblie, pentru că în biblie spune să nu furi. Să spună şi ei să nu furi mai mult de 200.000 de lei … „

Următorul care a luat cuvântul a fost consilierul judeţean Florian Velicu care de asemenea a înfierat ceea ce se întâmplă la nivel naţional exprimându-şi în mod public şi în stilul caracteristic, inconfundabil puctul de vedere:

„Aş dori să spun câteva cuvinte legate situaţia fierbinte în care se afă România în acest moment … Ţin să precizez că nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă. Nu doresc să mă refer la acea ordonanţă ce ţine de graţiere, care poate fi acceptată prin faptul că penitenciarele din România se află într-o situaţie destul de delicată. De asemenea sunt o serie întreagă de procese care se pierd la CEDO iniţiate de persoane care au trecut prin pentenciar şi reclamă că este inuman ceea ce se întâmplă acolo. Dar de acolo şi până la cea de a doua ordonanţă, care a fost dată la pachet şi ironia face ca să fie ordonanţa numărul 13, dată într-o zi de marţi … nu pot fi de acord cu aşa ceva. Această „minunată” ordonanţă ne duce aproape de graniţa de est a României, am reuşit „performanţa” să devenim o problemă pentru Europa sau pentru întreaga lume! Spun asta pentru că aliaţii noştri nu sunt doar ţările din uniunea europeană …  Legat de documentul semnat de mai multe ambasade, care-şi exprimă îngrijorarea faţă de ce se întâmplă cu atacul la justiţia din România care ţine de credibilitatea ţării noastre cu ţările cu care dezvoltăm relaţii comerciale şi nu numai, am observat cu toţii deprecierea leului faţă de celelalte monede, care ne afectează pe noi toţi, mulţi dintre noi având  prejudicii greu de suportat … Sunt profund dezamăgit de felul în care înţelege guvernul României să pună în armonie ceea ce spune Curtea Constituţională cu legislaţia în materie penală. …”

Tot cu această ocazie consilierul judeţean a făcut o scurtă trecere în revistă  a situaţiei în care se găseşte PNL Giurgiu:

„Doresc să abordez şi situaţia PNL Giurgiu. Eu sper ca PNL Giurgiu să găsescă forţa şi energia să se reformeze pentru a putea soluționa problemele destul de delicate care din păcate își fac simțită prezența în PNL atât la nivel local, județean și național.  Este nevoie de o reaşezare a lucrurilor.  Este nevoie de o analiză serioasă legată de greşelile care s-au făcut şi modalitatea în care aceste greşeli pot fi remediate în viitorul nu foarte îndepărtat … „

Ultimul, dar nu cel din urmă care a luat cuvântul a fost consilierul local Adrian Anghelescu, care a venit cu o propunere, cel puţin din punctul meu de vedere revoluţionară, propunere pe care a adresat-o  mass-mediei din Giurgiu:  

„Din dorinţa de a fi cât mai transparenţi în ceea ce priveşte comunicarea noastră cu mass media legat de munca nostră de consilieri locali liberali, vă pot spune că ne întâlnim de două  sau trei ori după ce primim materialele de şedinţă care urmează a fi dezbătute şi supuse spre aprobare în cadrul şedinţelor consiliului local. După un studiu amănunţit  votăm în cadrul comisiilor de specialitate, după care în deplină cunoştinţă de cauză votăm în plenul şedinţei. Ei bine, referitor la transparenţa despre care tocmai am vorbit, vă invităm pe dumneavoastră, media giurgiuveană, care sunteţi principalii formatori de opinie din urbea noastră să participaţi la discuţiile pe care le avem asupra proiectelor de hotărâre. Ne propunem ca prin acest demers practic să întărim societatea civilă, totodată să vă rensponsabilizăm cumva şi pe dumneavoastră, solicitându-vă un punct de vedere exprimat „prin vot” vis-a-vis de proiectele propuse de către executiv. …. „

I.C.MANDU






Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *