Dragnea si PSD-ul au castigat alegerile prin OUG 55 … Programul de guvernare vrajeala de Buftea

În ultima perioadă nu auzim vorbindu-se decât despre legalitatea, legitimitatea dată actualei coaliţii de guvernare, legitimitate dată de votul covârşitor al românilor îndreptat îndeosebi spre PSD,  mai exact 45% . Ce  uită parlamentarii PSD să spună este faptul că acest vot masiv cum spun ei, care a permis PSD-ului să câştige fără probleme alegerile a fost dat de mai puţin de 20% din populaţia cu drept de vot a României,  în condiţiile în care s-au prezentat la vot doar 39,5% din alegători la nivel naţional.

De unde atâta legitimitate!!! Ştiu doar cei care o aclamă. Aş fi fost întru totul de acord dacă la urne s-ar fi prezentat peste 80% dintre alegători, iar PSD ar fi obţinut 45%. Dar aşa … mai lăsaţi-ne cu legitimitatea dată de majoritatea românilor.

Ce mai auzim în ultima perioadă? Cum  că românii au votat măreţul program de guvernare. Zău !!! Sunt absolut convins că doar cei care l-au conceput îl cunosc  în integralitatea lui şi probabil cei care aveau menirea să facă propagandă pe baza programului de guvernare, în rest  oamenii simpli  habar nu aveau că există sau că nu există un program de guvernare. Dumnealor aveau cunoştinţă doar de ce le-au transmis primarii: că li se vor majora pensiile şi salariile şi că se vor crea locuri de muncă.

Problema se pune de ce s-au implicat primarii cu atâta tragere de inimă în campaniile electorale atât la europarlamentare, locale şi parlamentare?

Nimic mai simplu. Spre surprinderea celor care efemer îşi bat joc de această ţară, noi români nu suntem un popor de idioţi aşa cum ne consideră excelenţele lor. Noi chiar cunoaştem modul şi tacticile folosite de ei ca să pună mâna pe putere: plecând de la tehnici de manipulare a maselor,  dezinformare în cuprinsul cărora ca să le dea credibiliate existau şi frânturi de adevăr, dar şi acela trunchiat, constrângere acolo unde se putea şi altele. Aici la şi altele ştiţi şi dumneavoastră mai bine decât mine la ce mă refer, aşa că nu este cazul să le mai repet.

Principalul argument, dacă se poate spune aşa, cu care PSD-ul a câştigat alegerile a constat în extraordinara găselniţă cea cu Ordonaţa de Urgenţă Nr.55  prin care a fost permisă migraţia politică a aleşilor locali fără să-şi piardă mandatul. În preambulul acestei ordonanţe care a funcţionat doar 45 de zile,  liderii PSD au dat iama prin primării promiţându-le celor care se vor înscrie în PSD sume substanţiale de bani venite de la Ministerul Dezvoltării prin Programul Operaţional de Dezvoltare Rurală, iar pentru cei care nu se vor înscrie în PSD vor primi… fix jumătatea lui cinci. Ori în aceste condiţii numai primar să nu fi. Cine spune ia-mi Doamne. Şi iată cum la noi în judeţ din cei peste  80% primari PNL, peste noapte au devenit membrii PSD. Şi cum campania electorală bătea la uşă a şi început injecţia de fonduri guvernamentale către UAT-urile din judeţ.

În aceste condiţii stimaţi parlamentari PSD nu vă mai bateţi cu cărămida în piept că aţi câştigat alegerile urmare a unui program de guvernare, program despre care şi dumneavoastră ştiţi că este nesustenabil. Până şi un copil ştie că dacă ia de la el din puşculiţă în fiecare zi câte un bănuţ şi nu pune altul în loc, peste foarte puţin timp rămâne fără nici un ban. Fiţi cintiţi şi recunoaşteţi că alegerile le-aţi câştigat onor Ordonanţei de Urgenţă Nr. 55.

Stimaţi parlamentari PSD să nu cumva să credeţi că mă refer la legalitatea actelor intreprinse de dumneavoastră, eu mă refer doar la … moralitate. Fără alte comentarii.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *