Doua din 45 …

De foarte multe ori tehnica de altfel foarte avansată ne ceează o stare  asemănătoare cu trăiri din zona crepusculară. Cu ceva timp în urmă consilierul local din partea ALDE, Ionel Muscalu vorbea despre microfoanele aflate în faţa consilierilor locali  care se aud mult mai încet şi distorsionat faţă de cele aflate la masa prezidiului. Nu pot să cred că cineva face intenţionat acest lucru, cum de asemenea sunt convins că tehnicienii au depus toate eforturile să elimine acest neajuns. În această situaţie nu există alt vinovat decât interferenţele cu o altă lume paralelă, ceva ce ţine mai mult de zona crepuscularului.

Cele 45 de puncte după ordinea de zi a şedinţei Ordinare a Consiliului Local Giurgiu din 31 august au deschis aprinse polemici  între reprezentanţii puterii şi opoziţie legate de câteva punctele aflate pe ordinea de zi.

Punctele 11 şi 12 au fost legate între ele printr-un cordon ombilical. La punctul 11 se vorbeşte despre încetarea contractului de asociere dintre primăria Giurgiu şi  SC Grădiniţa Alba ca Zăpada pentru un teren unde nu s-au  nerespectat unele clauze contractuale,după care  imediat, la următorul punct să se vorbească despre acelaşi teren, la sugestia Albei ca Zăpada, în care solicită aprobarea acordării avizului de principiu în vederea întocmirii unui raport de evaluare necesar vânzării prin licitaţie publică. SC  Alba Ca Zăpadă nu mai doreşte locuri de joacă, acum vrea teren de sport. Acest fapt l-a determinat pe consilierul local PNL Adrian  Anghelescu să supună atenţiei celorlalţi consilieri punctul său de vedere, în contradicţie cu proiectul de hotărâre emis de executiv.  

„ … Practic din anul 2014,  printr-un act adiţional societatea intra în asociere cu primăria ( Nota red. Sc Grădiniţa Alba ca Zăpada ) şi se obligau să investească 11 mii de euro în cele 3 topogane, legănuşe şi ce mai era pe acolo. … Asta se întâmpla în anul 2014. Acum suntem în anul 2017 … în loc să ne îndreptăm împotriva acestei societăţi … solicităm evaluarea spre vânzare pentru construcţia unei săli de sport !!! ”

La acest proiect consilierii PNL şi ALDE au votat împotrivă. Fiind vorba de patrimoniu, acest proiect de hotărâre nu a trecut.

Următorul punct care a dat naştere unor discuţii în contradictoriu între edilul şef şi un consilier ALDE  a fost cel de la punctul 14 cu privire la aprobarea avizului de principiu în vederea întocmirii studiului de oportunitate şi a  caietului de sarcini pentru organizarea şi desfăşurarea procedurii de concesionare prin licitaţie publică a unui teren situat în municipiul Giurgiu, Mihai Viteazu , FN ( Nota red. Fără Număr ).

„ Vladu – Din punctul meu de vedere , o firmă din Bucureşti vine în Giurgiu, pe şoşeaua Mihai Viteazu, F.N şi descoperă un teren. Iată că primăria descoperă şi ea acelaşi teren. … Întreb  dacă arhitectul şef al oraşului crede că este oportun ca aproape de centrul oraşului să facem o autogară pentru maşini ? …

Barbu – Vă răspund domnul Vladu, dacă îmi permiteţi, vă răspund pentru că …

Vladu – Sunteţi arhitectul şef al oraşului ?

Barbu – Nu. Sunt administratorul oraşului şi îmi pot permite lucrul acesta. Eu vrea să vă spun dumneavoastră un lucru: Deci acel teren nu se va scoate strict pentru autogară. Sunt două cereri pentru acest teren , cineva a cerut să facă o vulcanizare şi o spălătorie şi a mai venit o firmă care a zis că vor să facă o autogară în zona respectivă. Mie îmi place că dumneavoastră votaţi pozitiv doar când este vorba de prietenii dumneavoastră şi chiar de vânzarea terenului, dar când e vorba de dezvoltarea oraşului şi a atrage investitori puneţi tot felul de tălpi, că nu vă convine sau că nu ar trebui să vină investitori aici… „

Despre cât de oportune sau nu sunt construirea unei spălătorii şi a unei vulcanizări lângă altele deja existente, despre cât de oportună este construirea unei autogări când nu cu mult timp în urmă se vorbea de mutarea autogării existente tot pe Mihai Viteazu în zona Gării de Nord a oraşului urmând ca transportul în comun să aibă traseu şi în acea zonă,  nu este menirea noastră să ne dăm cu părerea. Spre norocul nostru, al tuturor giurgiuvenilor avem o tânără arhitectă şefă a oraşului, giurgiuveancă de-a noastră, care nu cred că va fi de acord ca peste timp copiii ei să-i reproşeze schilodirea şi urâţirea acestui oraş.

Nici acest proiect nu a trecut, deoarece consilierii locali PNL şi ALDE au votat împotrivă.

Vom reveni cu amănunte din cuprinsul şedinţei Consiliului Local Giurgiu.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *