Dosarele de candidat depuse la PSD de catre primarii din judet, nu creeaza nici cauza, nici efect …

Într-o recentă conferinţă de presă  Dumitru Beianu, copreşedintele PNL,  filiala Giurgiu  a  vorbit despre modul cum au înţeles cei din PSD să transforme Ordonanţa  55  într-un mijloc de corupere a primarilor din judeţ. Despre acest fapt reprobabil,  domnul Beianu a spus:

„ Bani, mulţi bani veniţi de la Ministerul Dezvoltării în aceşti ultimi doi ani,  mai ales după intrarea în aplicare a OUG 55. Banii au fost bugetaţi cu un scop cât se poate de clar şi anume finanţarea mascată de racolare a primarilor din judeţ de către PSD, modalitate aplicată şi verificată cu alte ocazii,  prin care se doreşte completarea listelor cu oameni care au în spate sute sau chiar mii  de voturi,  şi astfel PSD-ul speră să-şi crească şansele de a câştiga alegerile locale. Despre acest mod de operare neprincipial şi neloial  aş completa spunând că din punctul meu de vedere este imoral şi ilegal. …”

Legat de revenirea în PNL a primarului  comunei Adunaţii Copăceni,  Ion Tache, domnul Beianu  salută  revenirea dumnealui  în partid, cu atât mai mult cu cât a dat dovadă totdeauna că este un liberal autentic. De asemenea  crede că este de bun augur, deoarece prin puterea exemplului domnului Tache,  tot mai mulţi primari, despre care domnul Beianu a spus că-i respectă şi îi apreciează sincer, înţelegându-le  motivul care i-a determinat efemer să fie PSD-işti spunând că primarilor din judeţ  pentru a putea continua  proiectele aflate în derulare  le trebuiau bani,  dar cheia tezaurului  era la PSD. Singura posibilitate ca să-şi poată continua proiectele a fost aceea să „cedeze” şantajului  şi să treacă la PSD. Era singura modalitate prin care primarii puteau răspunde solicitărilor venite din partea celor care i-au ales. După cum este bine ştiut, PSD-ul merge  pe principiul „cine nu este cu noi este împotriva noastră”.  Neexistând o altă alternativă,  primarii au fost nevoiţi să se facă frate cu necuratul ca să treacă puntea. Domnul Beianu a mai spus că sunt foarte mulţi primari care cred în liberalism şi atunci când PSD-ul se va aştepta mai puţin se vor alătura partidului şi valorilor în care cred.

Legat de dosare întocmite de primari la solicitarea PSD-ului pentru o nouă candidatură, dosare depuse la sediul partidului al cărui preşedinte este domnul Niculae Bădălău, copreşedintele liberal a spus:

Există o lege, legea  115, şi cu această ocazie  îi anunţ pe primarii care încă se mai gândesc din partea cărui partid să participe la alegeri,  că legea 115, la articolul 52 spune în mod clar că cel care candidează,  în mod personal îşi va depune dosarul de candidatură la Biroul Electoral de Circumscripţie şi după aceea la Tribunal. Aşa că toate aceste vrafuri de dosare de candidatură pe care PSD le-a strâns de la cei 50 de primari, cum spun dumnealor, se prezintă ca un demers fără nici o valoare juridică. Cel mult poate avea doar valoare de intimidare,  nicidecum  criteriu legal care să stabilească cine, de la ce partid candidează. …

Ştiu foarte bine că aceste presiuni de care vorbeam au lăsat urme adânci în părerile, aprecierile primarilor în funcţie.  Există o nemulţumire făţişă la nivelul mai multor comune legat de intenţia abil ascunsă,  dar atent urmărită, de a-l promova pe domnul Marian Mina ca viitor preşedinte al Consiliului Judeţean din partea PSD, acest lucru dând frisoane mai multor primari care înţeleg administraţia altfel şi vor altceva  ca şi posibilitate de sprijin în administraţia locală…”

În încheire domnul Dumitru Beianu şi-a exprimat convingerea că peste 50% dintre primarii judeţului Giurgiu, în foarte scurt timp vor reveni în rândurile PNL-ului.

I.C.MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *