Dosar penal in loc de ramas bun

Gheorghe Ştefan,  fostul preşedinte interimar al PNL Giurgiu  a rămas în memoria colectivă a giurgiuvenilor ca singurul lider de partid care şi-a cumpărat sediu de partid  pe persoană fizică.

Săptămâna trecută, doi dintre actualii  lideri de partid s-au ales cu dosar penal. Cauza, în aparenţă  banală,  ceva  intre penibil şi ridicol.  Numai că… unde-i lege nu-i tocmeală.  

Personal cred că dracul nu este chiar atât de negru şi că instanţa are posibilitatea legală să dea dovadă de clemenţă atunci când fapta nu este săvârşită  cu rea intenţie. Dar tot legiuitorul spune că necunoaşterea legii nu te exonerează  de vină.

Cum stau lucrurile în fapt:  Cei doi lideri,  plini de bune intenţii  au dorit să recupereze mobilierul  partidului  aflat în sediul cumpărat pe persoană fizică de  Gheorghe Ştefan.  Nu mai că … au pătruns în sediu fără să-i ceară acordul proprietarului,  unu la mână,  iar bomboana  pe colivă,  conform unei facturi pe care ne-a pus-o la dispoziţie Gheorghe Ştefan,  mobilierul cu pricina nu este al partidului,  el  aparţinând de fapt şi de drept  unei alte persoane, respectiv Cătălin Corbea,  care  l-a  cumpărat  pe firma lui. 

Pentru mai multe detalii  l-am contactat  telefonic  pe  Gheorghe Ştefan  care ne-a confirmat faptul că celor doi lideri ai PNL Giurgiu li  s-a întocmit  dosar penal, dumnealui constituindu-se  parte vătămată în proces .

Ce decizie va lua instanţa în cazul în care părţile nu se vor împăca, pentru că fapta săvârşită chiar şi fără intenţie poate fi încadrată la violare de posesie şi furt din avutul privat nu ştim, deoarece nu ne putem erija  în atotcunoscători. Cert este faptul că în condiţiile în care se va lua măsura unei simple amenzi penale,  iar la nivelul partidului legat de alegeri se vor menţine în continuare  principiile de integritate, cei doi lideri  îşi pot lua la revedere  de la posibilitatea  de a mai candida pe listele PNL-ului  în orice fel de alegeri,  în afara alegerilor interne.  

I.C.MANDU                                                                                                        

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *