DOSAR DE POLITICIAN: Nicolae Barbu sau atacul bondarului mutant de la Giurgiu

Urmare a solicitării dumneavoastră stimaţi cititori prin care ne rugaţi să prezentăm  în paginile publicaţiei noastre dosarul de politician al domnului primar Nicolae Barbu, în viziunea lui Silviu Mănăstire, aşa cum v-am promis, am găsit marerialul şi îl vom publica integral fără să facem nici un comentariu, deoarece noi nu avem nici un merit în ancheta jurnalistică făcută de semnatarul materialului.

 DOSAR DE POLITICIAN: Nicolae Barbu sau atacul bondarului mutant

Atenţie doamnelor şi domnilor, vă prezentăm în exclusivitate informaţii despre atacul bondarului mutant de la Giurgiu! Nu este glumă. Terifiantul atac al bondarului mutant din Asia a fost anunţat de primarul oraşului, Nicolae Barbu. Înfricoşat de atac, primarul de la Giurgiu a băgat mâna în bugetul primăriei în regim de urgenţă şi a plătit peste 60 mii euro unei firme să extermine această insectă periculoasă.

 Bondarul a fost vânat fără milă de compania Peter & Luk Consulting 87 din Constanţa. După ce bondarul a fost anihilat fără milă, au ieşit la suprafaţă şi detaliile acestei potoglării cu iz penal. Semn că primarul Barbu, aflat la primul său mandat, este încă junior în sifonatul banilor publici. Compania care a vânat bondarul are ca domeniu de activitate fotocopierea de documente şi este deţinută de un anume Petru Teslaru. Acest Teslaru este însă tocmai partenerul de afaceri al soţiei primarului Barbu, Cătălina, femeie de afacere de nădejde. Cei doi deţin o companie de telecomunicaţii în Giurgiu. 

Domnule primar, înainte să va prezintati cariera glorioasă, nu mă pot abţine şi vă dau un sfat amical: haideţi puţin la Bucureşti şi luaţi consultanţă în afaceri publice de la adevăraţii profesionişti ai combinaţiilor. E păcat să va omorâţi cariera politică în ascensiune pentru o asemenea coţcărie cu bondarul mutant! Genul ăsta de combinaţii se făceau la începutul anilor 90. Eu cred că puteţi mai mult… 

Că tot veni vorba de bani, noul primar de la Giurgiu se prezintă a fi un destonic om de afaceri, un manager venit să aducă prosperitate în oraş. Barbu spunea despre sine că a muncit enorm la construcţia afacerii sale: principala lui ocupaţia până să ajungă primar a fost aceea de comerciant de butelii. Este absolvent al Academiei de Studii Economice de la Bucureşti şi a venit la Giurgiu cu repartiţie, cum era obiceiul înainte de 1989, a lucrat la Banca de Investiţii, iar soţia la compania de asigurări de stat ADAS. Înainte să devină primar acesta spunea că afacerea cu butelii i-a adus un profit de circa 180 de mii de euro, la o cifra de afaceri de 11 milioane de euro. Şi-a înfiinţat şi o fundaţie, prin care a desfăşurat diverse programe sociale. Toate bune şi frumoase, o carieră de succes, care a culminat cu intrarea în politică, evident, pentru a face bine cetăţenilor din Giurgiu. 

O altă versiune a ascensiunii sale o are însă fostul sau partener de afaceri Dumitru Oprea, cel care s-a separat în afaceri de primarul Barbu în 2002. Oprea l-a acuzat pe primarul de Giurgiu că l-a lăsat cu datorii de sute de miliarde şi că a cheltuit banii firmei pe case, maşini, excursii, tombole, apariţii la televizor şi petreceri. Adevărul este, ca de obicei, la mijloc. Presa locală însă i-a luat la purecat afacerile managerului Barbu ajuns primar. O parte din companiile pe care primarul şi soţia sa le deţin sunt în insolvenţă sau în procese de insolvenţă, de exemplu companiile Delta Hotels, Technic Instal şi Delta Gas. De-a lungul timpului, primarul a cumpărat diverse imobile de la stat: o stomatologie, baia publică a oraşului Giurgiu sau complexul sportiv Cetatea. Toate sunt acum în paragină. Companiile familiei primarului Delta Gas, Delta Med, Delta Gas Serv, Delta Hotels, Eurofond şi Aled Art au pierderi financiare sau sunt în executare silită pentru datorii la stat în ultimii ani fiscali. Semn că marea criză economică l-a lovit şi pe managerul Nicolae Barbu. Norocul i-a surâs însă anul trecut, odată cu funcţia de primar.

Dacă peste patru ani situaţia economică a primarului se va îmbunătăţii va fi semnul clar că politica rămâne încă pentru mulţi ani cea mai profitabilă afacere din România. Aşa cum ştie toată lumea.

 Autor: Silviu Mânăstire


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *