Domnul deputat Nicolae Florian crede ca poate sa fie primarul pe care giurgiuvenii si-l doresc

În ultima perioada deputatul Nicolae Florian a stârnit vii polemeci în presa locală, vis-à-vis de posibila dumnealui candidatură pentru funcţia de primar al oraşulului nostru.  Principala temă abordată şi disecată, mai ceva decât împărţirea firului de păr în patru, este legată de întrebarea, din partea cărui partid va candida. Unii îl văd candidat din partea PSD-ului, aşa cum de altfel ar fi normal, alţii îl văd candidat din partea PNL, mai ales dacă ţinem cont de recenta declaraţie a domnului Gheorghe Ştefan copreşedintele PNL-ului local care a afirmat că şi-l doreşte primar pe Nicolae Florian. Alţii  îl văd candidatul independent care are cele mai mari şanse, indiferent de ce alţi contracandidaţi ar avea la fotoliul de primar, folosind ca argumente faptul că a demonstrat ca deputat că se implică în soluţionarea problemelor giurgiuvenilor, că a creat multe locuri de muncă prin firmele pe care le-a deţinut, că este un foarte bun gospodar, că este giurgiuvean şi un alt atu în plus este acela că este un om cu un suflet minunat care a venit totdeauna în sprijinul celor care se află la necaz şi culmea este că îi ajută fără ca aceştia să-i ceară ajutorul. Este suficient să afle că un om are probleme că imediat face tot posibilul să-l scoată din impas, exemple în acest sens sunt nenumărate. Tocmai din aceste considerente, pentru ca giurgiuvenii să afle adevărul, am considerat necesar să stăm de vorbă cu domnul deputat Nicolae Florian şi să vă spună dumnealui cum stau lucrurile în realitate.  

 Nicolae Florian se pune la dispoziţia cetăţenilor din Giurgiu

 Eu mă pun la dispoziţia cetăţenilor din Giurgiu. Sincer sunt dezamăgit de ceea ce am văzut că a apărut într-o publicaţie locală. Mă refer la listele cu candidaţii partidului pentru consiliul local şi consiliul judeţean, pentru alegerile locale din 2016.  Am avut un sentiment de dezamăgire, deoarece numele meu nu figurează pe listă. Acest lucru denotă că , cei care au întocmit aceste liste, dacă le-au făcut şi sunt reale, înseamnă că pot avea câştig electoral şi fără persoana mea. Nu cred, repet dacă listele sunt adevărate, că s-a dorit să fiu menajat de un efort suplimentar în campania alegerilor locale, pentru a nu fi obosit şi din această cauză să nu pot da randamentul maxim în alegerile parlamentare din toamna aceluiaşi an, unde probabil voi fi pus pe liste pentru un nou mandat de deputat.

 Îşi doreşte  ca listele apărute în presă să nu fie reale

 Doresc să cred că listele acelea apărute în presa locală nu sunt reale, dar dacă timpul va demonstra că aceste liste sunt reale, înseamnă că există o problemă în ceea ce priveşte buna funcţionalitate a PSD-ului la nivel local, iar relaţiile de colegialitate între noi nu sunt tocmai principiale, iar cei care au întocmit aceste liste , fără să ne consultăm într-un cadru mai larg şi le-au trimis mai departe spre organizaţia centrală a PSD-ului. Ori, în condiţiile date se subînţelege că nu au nevoie de mine ca persoană, ori poate consideră că nu mă ridic la nivelul dumnealor politic. Părerea mea este că înainte de întocmirea acestor liste, primordial ar fi fost să se ţină cont de voinţa electoratului.

 Câte o dată simte că nu este dorit în PSD

 Câte o dată simt că  nu sunt dorit în PSD, ca şi exemplu am să vă dau organizaţia municipală , care este condusă de către primarul în exerciţiu Nicolae Barbu. Nu am fost invitat niciodată să particip la şedinţele organizaţiei. Am auzit că acolo se vorbeşte că PNL-ul nu mă doreşte în rândurile lor, cu atât mai puţin să candidez din partea lor pentru funcţia de primar. De unde ştie domnul Barbu că nu mă vrea PNL-ul ? A purtat cumva discuţii cu PNL-ul? Sau domnia sa se află deja în discuţii cu PNL-ul şi noi nu ştim. Cred că dacă se afla cumva în discuţii cu vreun alt partid, ar fi trebuit să aducă acest lucru şi la cunoştinţa PSD-ului. Tot acolo se vorbeşte că de fapt mă doreşte PDL-ul. Din cunoştinţele mele PDL-ul nu mai există, există în schimb un nou proiect numit noul PNL. Toate aceste discuţii ostentative faţă de propria-mi persoană şi implicit faţă de giurgiuvenii care au încredere în mine, nu fac altceva decât să decredibilizeze partidul. Cred că normal ar fi ca domnul primar să vorbească de activitatea dumnealui şi ar avea un mare merit dacă ar reuşi să înţeleagă că eu încă sunt coleg cu el de partid. Încă mai am răbdare şi mai cred în unitatea despre care ei vorbesc, dar nu o realizează şi aştept respectul pe care ni-l datorăm unii celorlalţi, dacă întradevăr se doreşte să avem un interes comun pentru partid.

Criteriile electoratului

 Sunt convins că părerile electoratului sunt împărţite funcţie de două criterii importante. Primul criteriu are la bază electoratul politic, unde fiecare partid are propriul bazin de electori şi electoratul care nu este interesat de politic şi este interesat de omul care-şi depune candidatura, mai ales pentru funcţia de primar când de regulă este ales omul în declimentul partidului politic. În acest sens la noi la Giurgiu avem déjà un exemplu elocvent, când oamenii l-au ales primar pe Nicolae Barbu, care după cum este bine ştiut a candidat din poziţia de independent, fără să fie nevoit să aibă în spate susţinerea unui partid politic. În schimb a fost susţinut de oameni şi prieteni printre care m-am numărat şi eu la timpul respectiv.

Domnul Nicolae Florian crede că are şanse reale să devină primarul oraşului dacă  giurgiuvenii îşi doresc acest lucru

 Ţinând cont de ceea ce v-am spus, mă face să cred că am şanse reale să devin primarul oraşului dacă giurgiuvenii îşi doresc acest lucru. Ce doresc să spun prin acest lucru ? Doresc să spun că în eventualitatea în care nu voi putea candida din partea propriului meu partid sau din partea vreunui alt partid politic, cu toate că-mi doresc să fiu susţinut politic, acest lucru nu mă va dezarma, ba dimpotrivă îmi va da şi mai multă putere şi dacă giurgiuvenii mă doresc primar, am să mă bat ca să le pot face pe plac.

Dacă a tăcut până acum, nu o să mai tacă…

 Dacă până acum am tăcut şi nu am vorbit, din respect faţă de partidul al cărui membru încă sunt, acest lucru nu înseamnă că nu am să încep să vorbesc, pentru că dacă am să tac în continuare seamănă mai degrabă a prostie şi ar însemna ca eu să nu mă recunosc. Absolut tot ceea ce am intreprins până acum din poziţia de parlamentar şi tot ce voi intreprinde în continuare indiferent de poziţia pe care o voi ocupa, am fost, sunt şi voi fi în slujba comunităţii care acum m-au trimis să le reprezint interesele în Parlamentul României. Nu-mi place să mă laud cu ceea ce am realizat, s-a scris în presă şi s-au născut prea multe polemici. Un lucru în schimb este cert, fără sprijinul colegilor mei de partid şi aportul adus de oameni din afara partidului meu, de unul singur mi-ar fi fost foarte greu să realizez ceva pentru comunitate. Sunt sigur că prin tot ceea ce-am făcut, am reuşit să-i reprezint pe giurgiuveni cu onoare în Parlamentul României.

Oamenii din Giurgiu şi-l doresc primar pe Nicolae Florian

 Îmi doresc să trec către o formă politică administrativă, prin care să devin şi mai util comunităţii din care provin. Afirm acest lucru pentru că în întâlnirile directe pe care le am cu oamenii din oraş din 10, uneori 100 de oameni cu care mă întâlnesc şi stau de vorbă în oraş, toţi mă roagă să le fiu primar şi în momentul în care oamenii îmi spun acest lucru, simt cu toată fiinţa că oamenii chiar îşi doresc ca eu să le fiu primar. Am încredere în ceea ce pot să fac bun pentru Giurgiu, pentru oraş în întregul lui şi în mod special pentru oamenii care locuiesc în acest oraş binecuvâtat de Dumenzeu. Nu-mi place să folosesc vorbe mari şi absolut totdeauna când promit ceva, sigur mă ţin de cuvânt. Am convingerea că dispun de capacitatea necesară chiar să creez locuri de muncă, locuri de muncă reale, nu locuri de muncă inventate prin mutarea aceloraşi oameni dintr-o firmă a consiliului local în cadrul altor firme mai mici rezultate din firma dată în insolvenţă. Voi crea locuri noi de muncă şi le voi păstra în continuare  pe cele déjà existente. Mă veţi întreba probabil cum voi reuşi acest lucru. Poate veţi considera că folosesc un slogan expirat. Atragerea de investitori în Giurgiu pentru mine nu este un slogan, este o certitudine. De ce nu s-a făcut acest lucru până acum nu ştiu. Ce vă pot spune în schimb este că am adus investitori de foarte bună calitate în Giurgiu, i-am prezentat administraţiei oraşului şi aici se opresc competenţele mele în acest moment, restul ţine de executivul primăriei. Dar pentru ca aceşti investitori să vină şi să rămână în Giurgiu trebuie realizate câteva lucruri de importanţă majoră. Locaţiile oferite investitorilor trebuie dotate cu toate utilităţile necesare, o notă în plus ca să crească atractivitatea investitorilor către Giurgiu, obligatoriu trebuie reduse taxele şi impozitele locale, cu condiţia ca firmele să aibă sediul în Giurgiu. Ştiu ce trebuie făcut ca o administraţie să aducă bunăstare giurgiuvenilor şi oamenii să-şi recapete demnitatea şi mândria de a fi giurgiuvean. Cred că pot să fiu primarul pe care şi-l doresc giurgiuvenii mei.

I.C.MANDU   


One Comment to Domnul deputat Nicolae Florian crede ca poate sa fie primarul pe care giurgiuvenii si-l doresc

  1. Romica says:

    Toata increderea in dvs sunt sigur ca o sa fiti primarul de care orasul Giurgiu are nevoie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *