DNA, reactie OFICIALA in cazul anchetei RISE PROJECT: Dosar PENAL pe rol

După scandalul iscat cu privire la o anchetă RISE PROJECT, DNA a anunţat într-un comunicat de presă că există pe rolul instituţiei un dosar IN REM bazat pe acelaşi subiect. Este vorba de un dosar lansat după o anchetă Rise Project privind afacerile pe care Liviu Dragnea le-ar avea în Brazilia.

“Ca răspuns la solicitări primite de la reprezentanți ai mass media determinate de publicarea unei investigații jurnalistice, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

O parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (față de fapte) sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției.

După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relații de la autoritățile naționale și de la autoritățile din Brazilia.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”, se arata în comunicatul DNA.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *