Distinse si importante doamne din Giurgiu indragostite de muzica lui Johann Strauss la … shoping in Viena.

Mare parte dintre politicienii și primarii noștri de azi au fost oameni normali. În sensul că mâncau, ca toți românii de altfel, mămăligă cu ceapă și  după o băută  cruntă, când se trezeau dimineața din beție și își simțeau capul greu și gura pungă, beau o cană plină cu zeamă de varză acră. Acum, de când au devenit boieri mănâncă mămăligă de fițe neagră, icre de manciuria, chiar dacă nu le place, îmbracă haine de firmă, chiar dacă vin pe ei ca rufele puse la uscat pe gard. Primarii din comunele giurgiuvene care pe timpul lui Ceaușescu miroseau baliga cailor atunci când stăteau pe capră în căruță, acum conduc mașini de mii de euro, și-au tras niște căsoaie de sute sau chiar mii de metri pătrați cu toate că dorm într-o singură cameră. Nevestele unora dintre primarii de la țară  au uitat că le cântau greierii  în crăpăturile călcâielor. Acum gata!  S-au emancipat, nu mai sunt țațe!  Sunt doamne! Și-au curățat călcâiele,  poartă pantofi la comandă făcuți de maestrul pantofar Albu, nu mai beau țuica de prune pentru că le miroase urât, așa că se camparizează! Și ca să pună capac la toate acestea, doamnele, soții de politicieni sau primari merg la shopingăreală și nu la magazine de fițe din București, că de, le vede lumea și iar încep cârcotelile că bărbații lor fură ( oltenism în sensul că au fost ) săraci lipiți, iar acum sunt mari domni! Și atunci, ca să nu bată la ochi soțiile de bugetari își fac cumpărături , ca tot omul, de câteva mii de euro… într-un cătun sărac, cu magazine de mâna a doua așa cum este Viena!

Acum, de curând, într-o publicație locală am văzut niște fotografii însoțite așa cum este firesc de altfel și de comentariile de rigoare. Din fotografiile publicate am remarcat prezența domnișoarei Sabina Bădălău, fata senatorului Bădălău împreună cu mama dânsei.

Soția controversatului om de afaceri, despre care presa ostilă dezvoltării României spune că este un abonat al contractelor cu statul și mai ales cu județul Giurgiu, domnul George Cușă, soția domnului președinte al Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina.  

Soția fiului senatorului Bădălău, distinsa doamnă Claudia Pătrășcanu,

Soția și fiicele primarului de la Clejani, Florin Nidelea și nu în ultimul rând, soția primarului de la Colibași, Constantin Stoica.

După aceste imagini iar o să vorbească răutăcioșii de cumetria care funcționează în Giurgiu între politicieni, primari și oameni de afaceri. Dar ce să faci?  Gura lumii nu o astupă decât pământul. Hai cam zis-o pe asta ! Poate le dau vreo idee, Doamne ferește!

Ei bine, toate aceste distinse doamne iubitoare de muzica lui Johann Strauss erau la shoping, la o aruncătură de băț de Giurgiu, colea în Austria, la Viena. Sincer pentru mine acest lucru nu constituie o surpriză. Poate aș fi fost surprins dacă nu s-ar fi dus, mai ales acum când euro crește pe zi ce trece iar în Românica noastră dragă prețurile au luat-o razna. Chiar sunt nedumerit de ce se face atâta caz, mai ales azi  când onor guvernului care are o grijă nespusă față de populația acestei țări căreia i-a  mărit salariile ( Majoritatea sindicatelor spun că nu este adevărat. Ba dimpotrivă, salariile vor scădea de la 1 ianuarie 2018  iar moneda națională se va deprecia foarte mult în comparație cu euro și dolarul )  toți români pot face shoping în Austria. Ce mare lucru s-o luăm ușor la talpă ca Badea Cârțan.

Marica și Sabina la Miami

Citeam în urmă cu două săptămâni  în Ziua News  că ministrul agriculturii Petre Daia și vicepremierul Paul Stănescu l-au trimis elegant, scrie publicația respectivă, la plimbare pe Niculae Bădălău nefiind de acord cu numirea viitorului ginere Răzvan Alexandru Marica în funcția de șef al Oficiului  de Studii Pedologice și Agrochimie Giurgiu.

Numai că, scrie tot publicația Ziua News, doar după o săptămână  revine cu o altă știre conform căreia Bădălău nu s-a lăsat și  Răzvan Alexandru Marica a fost numit director al Oficiului de Studii Pedologice și Agrochimie.

Bravo ! De trei ori bravo pentru domnul senator Bădălău și viitorul său ginere Răzvan Alexandru Marica. Uite ce înseamnă să te lupți cu sistemul pentru tinerii meritocrați nedreptățiți din țara asta. S-a făcut dreptate! Păi cum să strici viitorul unui tânăr prin stresul pe care urma să-l suporte doar pentru faptul că este potențialul ginere al lui Bădălău! Sunt convins că peste un an, sau poate doi, sau cine știe când, vom vedea și nota obținută în urma examenului pe care l-a dat tânărul Alexandru Marica. Iar bat câmpii!  Și dacă tânărul nostru nu a dat nici un examen și a fost numit pe barba viitorului socru ? Nu.  Nu pot să cred așa ceva. Cum să dea un astfel de exemplu negativ tocmai domnul senator Bădălău care este întruchiparea cinstei și adevărului în județul Giurgiu?

Dar ce să facem ?  Una-i una, alta-i alta. Pentru Răzvan Alexandru Marica este mare motiv de bucurie urmare a recunoașterii meritelor sale de om tânăr și liber. Așa că,  dacă nu cumva fotografiile sunt trucate, tânărul Marica și prietena sa, Sabina au plecat să sărbătorească momentul proaspetei sale numiri într-o țărișoară cu o climă mai blândă,  pentru că la noi se anunță atât vreme cât și vremuri grele,  într-o locație ieftină și fără fițe, la Miami.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *