Din lipsa de idei, Barbu-i fura ideile lui Beianu

Într-un oraş precum Giurgiu, ca de altfel în toată ţara, odată din patru în patru ani oamenii trebuie să-şi aleagă primar. Normal ar fi ca cel pe care-l aleg oamenii să fie cel mai bun dintre ei în toate domeniile de activitate. Numai că în ţara în care noi trăim acum normalul a devenit anormal. Singurul lucru pe care-l respectăm şi  în faţa căruia ne aplecăm până la pământ, de multe ori riscând să intrăm în el înainte de a ne suna ceasul e  BANUL. Nici cel puţin nu are importanţă dacă acesta a fost realizat prin furt, prin prostituţie politică sau crimă. Important e banul care-l poate transforma pe beneficiarul său dintr-o persoană non-grata într-un soi de semi zeitate atotputernică în faţa căruia până şi justiţia păleşte.

Cu ajutorul nemijlocit al  minciunii şi a banului, nişte neica nimeni, şcoliţi în tainele excrocheriei ajung să cumpere conştiinţele oamenilor necăjiţi ca să-i voteze, iar în Giurgiu aceştia depăşesc  65% din populaţia oraşului şi astfel  reuşesc să ajungă în funcţii importante administrative, iar cel mai „şcolit” dintre ei ajunge primar.

Acesta este genul de primar cu care s-a pricopsit oraşul nostru. În anul 2012, pe fondul unui concurs de împrejurări favorabil lui, din lipsă de alternativă viabilă,  giurgiuvenii l-au ales primar pe Barbu. În timpul campaniei electorale din acel an fatidic, comportamentul celui ce avea să ajungă primar era ceva asemănător cu cel al unui căţelandru ce se gudura pe lângă toţi. După ce şi-a văzut sacii-n căruţă şi-a dat arama pe faţă devenind din căţelandru javra care a început să muşte mâinile celor care l-au hrănit. Dar acest aspect cred că nu l-ar fi luat nimeni în considerare dacă Barbu ar fi realizat măcar o parte din promisiunile făcute. Dar după cum se vorbeşte prin oraş, în afară de propriile buzunare nu a avut altă preocupare. Gurile rele vorbesc de banii pe care primăria îi plăteşte CET-ului, care parte din ei se duc în firma soţiei primarului, tot oamenii vorbesc de lucrările de proastă calitate, dar fracţionate în aşa fel încât să poată fi date prin încredinţare directă, iar în acest fel spun ei să fie mai uşor de făcut parandărătul şi câte alte atfel de răutăţi vorbesc oamenii. Răutăţi cu care eu nu prea sunt de acord, pentru că nu cred că primarul a furat, altfel ar fi fost la puşcărie. Apropo, nu ştiu pe cine am auzit de curând că DNA-ul intenţionează să facă o vizită de curtoazie şi la primăria Giurgiu.

În ultima perioada fiind în lipsă acută de idei ( nota red. Ca şi cum ar fi avut vreo dată ) primarul nostru aflat în plină campanie electorală fură o idee mai veche a domnului Beianu, cea de mansardare a blocurilor şi le-o vinde locuitorilor din cartierul Oinac promiţându-le printre altele că dacă îl vor alege în continuare primar le va anvelopa blocurile chiar şi împotriva voinţei lor. Ăsta da primar. Doamne, mare e grădina ta!!!

Zilele trecute am aflat că toţi cei care au tarabe în hala acoperită din Piaţa Centrală au plecat din PNL.  Misterul plecării lor din PNL l-am descoperit câteva zile mai târziu, când un proprietar de  tarabă din hala acoperită mi-a spus că primarul le-a promis că dacă plecă din PNL îi ia la goană pe cei care au tarabe afară şi în felul acesta dispare concurenţa.

Păi bine bre coane Barbule, când ai matale dreptate? În 2012 când ţipai ca din gură de şarpe că fostul primar este un nenorocit care ia la goană bietele băbuţe care vin cu autobuzul de la ţară cu paporniţele încărcate cu rodul muncii lor, produse bio şi nu ce produse vând comercianţii din hala lui Iliescu, produse cu E-uri? Aloooooooo!!! Păi acum ce faci matale coane Barbule iei la goană băbuţele…

Oameni buni, acest … nu are scrupule! Nu are mamă, nu are tată! La el scopul scuză mijloacele, nu are importanţă dacă pentru realizarea megalomaniei lui trebuie să calce pe cadavre. Dacă cu adevărat vă doriţi pentru copiii dumneavoastră să aibă un viitor frumos şi sigur  în acest oraş alegeţi-vă primarul care vă poate asigura un trai decent, fără frica zilei de mâine. Dacă nu … alegeţi-l pe Barbu.

I.C.MANDU        


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *