Dieta cu porumb fiert. Cate kilograme poti slabi

Sezonul porumbului a început, iar o dietă cu acesta fiert te poate ajuta să slăbești cinci kilograme în numai câteva zile.

Când vine vorba de diete şi cure de slăbire eficiente, porumbul fraged, servit ca garnitură poate deveni un aliat puternic. Ţine de foame şi conţine mulţi nutrienţi de care organismul ţău are nevoie pentru a funcţiona normal şi a scăpa de kilogramele în plus.

Ce conţine o porţie de porumb fiert şi cum te ajută să slăbeşti?

Porumbul fiert conţine fibre alimentare, proteine sănătoase, luteină şi zeaxantină, importante în sănătatea ochilor şi a ţesuturilor. Dacă nu îl asezonaţi cu sosuri grele, maioneză sau unt, porumbul fiert este săţios şi sănătos.

Carbohidraţii sunt esenţiali                                                                         

Deşi noţunea de carbohidraţi într-o dietă sună ciudat, aceştia sunt esenţiali pentru buna funcţionare a organismului. Un adult are nevoie zilnic de circa 130 de carbohidraţi pentru ca organismul său să funcţioneze normal. Un ştiulete de porumb fiert conţine cam 30 de carbohidraţi, ceea ce înseamnă că dacă vrei să slăbeşti, poţi înlocui masa de seară cu porumb fiert, plin de fibre săţioase.

Proteine bune, grăsimi puţine

Porumbul conţine proteine, care acţionează ca un combustibil pentru metabolism, dar, în acelaşi timp, are un conţinut scăzut de grăsimi, ceea ce îl face mai eficient şi hrănitor decât o friptură grasă.

Fibre vegetale

Porumbul fiert conţine fibre vegetale, care menţin senzaţia de saţietate şi te fac să mănânci mai puţin. În plus, fibrele te ajută să menţii glicemia în limite normale şi menţine colesterolul la un nivel acceptabil.

Potasiu

Porumbul fiert conţine şi potasiu, necesar pentru buna funcţionare a muşchilor, inimii şi a echilibra cantitatea de apă reţinută de corp.

Vitamina A

Această vitamină este un antioxidant natural foarte important pentru sănătatea ta şi funcţionarea corectă a organismului, pentru un metabolism rapid, care te ajută să slăbeşti uşor.

Porumbul fiert aduce organismului un aport de vitamine din complexul B şi minerale. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *