Dieta – cele mai sanatoase gustari sarace in calorii

Gustările dintre mesele principale sunt esenţiale, de aceea dacă ele sunt sănătoase şi conferă organismului nutrienţii necesari te vor ajuta să nu ai o senzaţie accentuată de foame şi să faci alegerile bune la micul dejun, prânz şi cină. 

  1. Seminţele de floarea-soarelui crude

O porţie potrivită pentru consumul zilnic constă în 1 lingură cu seminţe de floarea-soarelui. Este bine să le ai în vedere pentru o gustare sănătoasă, deoarece aduc un aport însemnat de potasiu, magneziu, fosfor, fier, cupru, mangan, seleniu, vitaminele B1 şi E.

Poţi să le consumi ca atare sau să le presari peste salatele de verdeţuri, deoarece ajută la o absorbţie mai bună a carotenoizilor din frunze.

  1. Afinele

O porţie potrivită pentru o gustare constă în 250 de grame de afine. Aceste fructe conţin anticianini, antioxidanţi cu efect spectaculos pentru sănătatea creierului, a inimii, a ochilor, care menţin glicemia sub control. Conţin doar 23 de grame de zahăr, adică foarte puţin şi nu depăşeşti nici un sfert din cantitatea maximă de zahăr pe care nu e bine să o depăşeşti. Se consumă ca atare sau alături de două linguri de iaurt grecesc pentru un plus de calciu şi proteine.

  1. Căpşunile

O porţie potrivită pentru o gustare constă în 330 de grame de căpşuni. Constituie o gustare sănătoasă, deoarece asigură necesarul zilnic de vitamina C şi au o cantitate mică de zahăr. Ca să le intensifici aroma şi dulceaţa stropeşte-le cu o linguriţă de oţet balsamic, conform eva.ro.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *