Deviza PNL Giurgiu : Poftiti pe la noi ca sa mancam nimic … Dupa care boicotam sedinta Consiliului Local Giurgiu !

Pe vremuri circula o expresie ce se vroia mai mult o glumă,  ceva de genul: „ Hai, vă rugăm, veniţi pe la noi  să facem un chef, să bem şi să mâncăm nimic! „  Cam aşa,  dacă nu cumva mai rău a procedat organizaţia judeţeană a PNL Giurgiu. Reprezentanţii presei giurgiuvene au fost invitaţi încă de ieri ( nota red. 2 noiembrie )  la o conferinţă de presă a organizaţiei PNL Giurgiu pentru data de 3 noiembrie, ora 10:00.

După aproape un sfert de oră de aşteptare peste ora stabilită apare secretara care ne anunţă că Marin Anton îşi cere scuze dar nu poate ajunge la conferinţa de presă. Mai pe româneşte plecaţi acasă că v-am fraierit.  Şi chiar are dreptate. Dacă preşedintele partidului ar fi dat dovadă de un minim respect faţă de noi cei care am pierdut timp şi am ars carburant de pomană, cred că se impunea  să fim anunţaţi  cu două ore, sau chiar şi cu o oră înainte despre fapul că domnia sa are probleme importante de rezolvat iar întâlnirea cu presa o amână pentru o dată ulterioară. Atunci  cu siguranţă toată lumea ar fi fost mulţumită. Dar aşa,  şi aici fac referire la propria-mi persoană, poate  o să mai particip la conferinţele PNL, poate o să mai scriu,  sau poate nu.

Tot azi a avut loc şi o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Giurgiu. Principalul proiect de hotărâre constând într-o modificare a bugetului propusă de executiv şi încă câteva proiecte de hotărâri privind acordarea unor ajutoare individuale în sumă de trei mii de lei, acordate unor persoane care nu mai beneficiază de agentul termic livrat de la CET, ajutoare acordate pentru achiziţionarea unor centrale termice, deoarece majoritatea locatarilor s-au debranşat de la CET şi  şi-au instalat centrale individuale.

Un lucru bun venit din partea executivului în sprijinul cetăţenilor ce nu mai pot beneficia de încălzirea centralizată.

Cu toate că nici unul din proiectele de hotărâri nu ridică suspiciuni, consilierii PNL au hotărât, în marea lor majoritate să boicoteze şedinţa extraordinară a consiliului local prin neprezentare. Să fie aceştia aceeaşi oameni care în campania electorală le promiteau oamenilor că singura dumnealor preocupare va fi slujba în folosul comunităţii? Aproape că nu-i mai recunosc!  Dacă aveau rezerve faţă de proiectele de hotărâri se impunea prezenţa domniilor lor în şedinţă şi cu argumente pertinente să demonstreze că proiectele de hotărâre propuse de executiv contravin legislaţiei sau produc efecte negative, nedorite de oamenii din Giurgiu.

Mai mult ca sigur în scurt timp vom afla motivul real pentru care consilierii PNL au boicotat în mod intenţionat şedinţa de consiliu.

Ultima informaţie primită a fost  aceea că la şedinţa extraordinară de consiliu local   singurul consilierul local din partea PNL  prezent a fost doctorul Ladislau Pick. Toate proiectele de hotărâri au fost votate cu larga majoritate a celor prezenţi.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *