Deszapezirea in Giurgiu continua

Răspundem cititorilor publicației noastre care ne-au rugat să le spunem care mai este în acest moment stadiul deszăpezirii în Giurgiu. Pentru o informare  corectă am stat de vorbă cu domnul viceprimar Alexandru Vladu,  de la care am aflat următoarele:

După cum știți orașul Giurgiu nu s-a mai confruntat de foarte mulți ani cu o cantitate atât de mare de zăpadă. Nu spun acest lucru ca să ne plângem. Spun acest lucru deoarece concetățenii noștri vor trebui să mai aibă puțină răbdare. Se muncește intens, dispunem de suficiente utilaje și personal uman ca să putem reuși să redăm în condiții de trafic normal toate străzile din municipiu.

Apelăm la propietarii de autorisme  să-și descongestioneze autoturismele de zăpadă, să le parcheze în alt loc, cel puțin pentru moment să le mute  de la bordura străzilor, pentru ca  utilajele să poată interveni să curețe zăpada după toată partea carosabilă.

În Giurgiu au fost deblocate de zăpadă toate școlile și grădinițele, spitalul și celelalte circumscripții medicale, unitățile de alimentație publică, fabricile de pâine, unitățile administrative. În acest moment în oraș se poate circula, ce-i drept în condiții de iarnă, dar în foarte scurt timp această exprimare „circulație în condiții de iarnă” chiar dacă ne aflăm în mijlocul ei, la noi în oraș să nu mai fie folosită, să se spună doar „în Giurgiu se circulă normal.”

 Sectorul care mi-a fost repartizat în proporție de 80% a fost deblocat. Spre exemplu, strada Tineretului a fost curățată de zăpadă. În  cartierul Tineretului zonele de nord și sud au fost curățate majoritatea aleilor, de asemenea s-au făcut depozite de zăpadă pe care am început deja să le încărcăm în mijloacele de transport. Zăpada rezultată urmare a acestei operațiuni este depozitată pe un teren viran situat în zona stației de pompare. Se mai lucrează  în cartierul Oinac și străzile adiacente, străzile din cartierul Smârda, strada 1 Decembrie 1918 și toate străzile adiacente din zona de case, Mircea cel Bătrân, inclusiv intersecția. Muncim și nu ne plângem. Sperăm ca într-o zi două, posesorii de aututurisme să poată circula în oraș fără nici un fel de probleme, iar pietonii să poată merge pe trotuare fără să mai fie nevoiți să meargă pe carosabil.”

Am plecat de la domnul viceprimar să văd cum stau lucrurile în teren. Într-adevăr strada Tineretului era blocată de polițiștii de la Poliția Comunitară, utilajele cu cupă încărcau zăpada în autobasculante, același lucru se întâmpla și pe străzile Horia, Cloșca, Crișan, Piața Orient, Sirenei, Cuza Vodă, Aurel Vlaicu, Albinelor, Progresului etc.

Da, înclin să cred că în două zile în Giurgiu se va putea circula normal. Deci, se poate. Cu s-au fără primarul Barbu la comandă, străzile din municipiu Giurgiu au devenit practicabile,  fiind redate circulației rutiere.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *