Descoperire de ULTIMA ORA pentru SANATATE. Un EXTRACT de fructe poate inlocui medicamentele pentru prevenirea afectiunilor cardiovasculare

Aceste fructe  permit prevenirea bolilor cardiovasculare, și acest lucru o spune știința. 

Zmeura, în mod particular extractul de mure, permite lupta împotriva riscurilor bolilor cardiovasculare, spune un studiu coreean citat de revista Top Sante, citată de 7sur7.be.

Sursă de antioxidanți

Se spune că fragii, zmeura, coacăzele roșii sau negre cât și alte fructe de pădure sunt bogate în flavonoizi, molecule renumite pentru virtuțile lor antioxidante. Antioxidanții sunt căutați pentru proprietățile lor anticancerigene, anti-inflamatoare și efectul lor în prevenirea riscurilor cardiovasculare.

Zmeura este în mod particular bogată în fier cât și magneziu, 0,7 mg la 100 g. Sursă de vitamina C, potasiu, calciu și magneziu, acest fruct este bogat și în fibre. Zmeura diminuează riscul cardiovascular.

Însă nu este totul, studiul cercetătorilor coreeni de la Universitatea din Seul au demonstrat că zmeura prezinta beneficii și pentru inimă.

Extractul de mure poate reduce simptomele sindromului metabolic (sindrom care reunește cel puțin 3 afecțiuni dintre: obezitatea abdominală, hipertensiunea arterială, ateroscleroză, rezisența la insulină sau intoleranță la glucoză). Luptând cu aceste simptome, este redus riscul de accident cardiovascular.

Două grupe de voluntari au fost testate în timpul acestui studiu. Primul grup a primit zilnic 750 g de extract de mure iar celălalt, un placebo, timp de 12 săptămâni.

Persoanele care au consumat extractul de mure, s-a observat că tensiunea arterială a scăzut, arterele au devenit mai puțin rigide iar celulele circulau mai bine în organism.

Delicioase și bune pentru sănătate, murele au toate calitățile.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *