Deputata Elena Dinu artizanul republicii prezidentiale …

DEPUTÁT, -Ă, deputați, -te, s. m. și f. 1. Persoană aleasă, prin vot, ca reprezentant al poporului într-un organ al puterii de stat. 

Normal ar fi ca minima decenţă  faţă de cei care te-au ales să ştii cel puţin ce formă de guvernământ are România. Să ajungi în Camera Deputaţilor ales de giurgiuveni şi tu, deputat de Giurgiu Elena Dinu habar să nu ai în ce fel de ţară trăieşti ? Şi mândră nevoie mare să declari pe un post TV cu audienţă naţională că România este ţară prezidenţială ? Chiar că i-aţi făcut de râs pe giurgiuvenii care v-au ales şi trimis în Camera Deputaţilor!

Nea Marin Breazu, puştiul de 80 de ani, colegul meu de salon din spitalul  pe care cu “onoare” l-aţi condus  stimată doamnă deputat Elena Dinu  spunea printre altele că mai bine era dacă se reinstaura monarhia decât republica semiprezidenţială care se aseamănă mai degrabă cu un fel de avorton rezultat dintr-un amestec nociv comunisto-democrat care a dus România  la pragul cel mai de jos ca nivel de trai dintre toate ţările europene.

Cred că într-un stat civilizat un astfel de răspuns venit din partea unui parlamentar ducea cu siguranţă la demisia  acestuia. Nu aş fi realizat că doamna deputat  Elena Dinu  habar nu are în ce ţară trăieşte dacă atunci când deputata de Giurgiu a dat “minunatul” răspuns reporterilor TV  nu mă aflam în terasă şi câinii  mei nu ar fi început să râdă în hohote de se tăvăleau pe jos. Doar Ursu nu râdea şi dădea din cap şi din coadă a dezaprobare ca şi cum ar fi spus:  “Dacă îl ascultaţi  pe Barbu acum nu mai deveneaţi penibili”.

Un cetăţean al oraşului Giurgiu a fost numit într-o funcţie importantă. Tocmai din acest motiv a stârnit curiozitatea reporterilor care i-au adresat două întrebări: 1- Ce anume îl recomandă ca să fie numit în acel post ? Şi 2- Cine este ? Omul nostru a dat un singur răspuns la cele două întrebări: “ Sunt soţul doamnei deputat …”

Dacă acesta este rolul deputaţilor şi senatorilor noştrii din Parlamentul României ca să-şi angajeze soţii şi soţiile în funcţii importante, unele dintre aceste  funcţii fiind de demnitate publică, chiar nu trebuie să ne mai mire că habar nu au în ce fel de ţară trăiesc !  Îmi pare rău că sunt nevoit să spun că în Parlamentul României peste 60% dintre parlamentari ar fi fost normal să-şi vadă de preocupările lor profesionale şi să lase politica pe mâna unor oameni pentru care interesul personal nu reprezintă o prioritate. Sper ca vântul care bate să aducă cu el şi schimbarea de care toţi românii au atâta nevoie.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *