Demisia lui Ponta din PSD o surpriza … sau poate nu

Disensiunile dintre fostul premier Victor Ponta şi preşedintele partidului Liviu Dragnea sunt cunoscute publicului larg cu ceva timp înainte de instalarea guvernului sau poate chiar de mai mult timp. Motivele cel mult le putem bănui. Pe această tema s-au făcut şi se vor face în continuare multe speculaţii de presă şi nu numai. Cert este un singur lucru demisia lui Ponta nu este de bun augur pentru PSD. Spun acest lucru deoarece Ponta este un personaj emblematic pentru formaţiunea politică mai sus amintită.

Dar, după cum ştim, demisia fie ea chiar şi în alb, tot demisie este, respectiv  un act unilateral de voinţă . În condiţiile date nu ştiu dacă implică vreo aprobare din partea preşedintelui de partid. În concluzie cred că începând de azi, dacă fostul premier a şi pus în practică ceea ce a afirmat azi de dimineaţă, putem vorbi despre fostul membru PSD Victor Ponta.

În legătură cu acest subiect l-am contactat telefonic pe senatorul Niculae Bădălău care a spus următoarele:

„Cu aproximativ 10 minute înainte de declaraţia de presă făcută de  domnul Ponta ne-am întâlnit şi am stat de vorbă. Nu a spus absolut nimic legat de vreo demisie. Vom discuta împreună cu domnul Ponta în cadrul biroul politic şi vom lua o decizie. Eu personal cred că domnul Ponta va reveni asupra declaraţiei făcute …”

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *