Demagogia “ Marca Inregistrata” de catre PSD

Potrivit unor date prezentate de către Institutului Naţional de Statistică, Judeţele Teleorman şi Giurgiu sunt prezentate drept cele mai sărace judeţe din ţară, în care numărul celor aflaţi în pragul mizeriei a crescut simţitor. Cu toate acestea, senatorul Niculae Bădălău, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD vine într-o conferinţă de presă şi ne vorbeşte despre cât de bine trăim, onor „măreţei”, „extraordinarei” guvernări Ponta. Probabil de la înălţimea poziţiei sociale pe care dumnealui o ocupă, sferele înaltei societăţi în care trăieşte îi oferă o altă viziune asupra felului în care trăiesc majoritatea giurgiuvenilor. Cu tot respectul i-aş recomanda domnului senator ales să încerce să trăiască un an de zile cu salariul minim pe economie pe care l-a reîntregit Ponta, sau cu echivalentul pensiei unui om care a muncit peste 40 de ani ca inginer agronom sau profesor. Iar după această experienţă tare mult mi-aş dori să-l văd dacă va mai avea curajul să vorbească de cât de bine trăim noi giurgiuvenii, dacă va mai avea curajul să laude un guvern care nu a făcut altceva decât pomeni şi care a favorizat furtul, ca mai apoi să se plângă de cât de rău este DNA-ul care-i umflă din braţele amantelor, sau că nu-i lasă să-şi tapeteze cavourile cu ligouri de aur ( nota red. vezi cazul ministrului Darius Vâlcov, care a doua zi după ce-l lăudase Niculae Bădălău cu ocazia venirii acestuia în vizită la Giurgiu a fost arestat ).  

Tot în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Niculae Bădălău vorbeşte despre faptul că judeţul Giurgiu a beneficiat de sume importante alocate de Ministerul Dezvoltării. Dar, întrebat fiind care au fost firmele care au beneficiat de contracte pentru executarea lucrărilor de canalizare şi asfaltare din judeţ, senatorul, ca un veritabil politician a evitat răspunsul. De ce oare ? Sunt sigur că dumneavoastră, cei care citiţi acest material ştiţi deja răspunsul. Oricum îi promit domnului senator că dacă va continua cu astfel de laude deşănţate, care ne jignesc puţina inteligenţă pe care o avem, în curând o să-i împrospătez memoria reamintindu-i care sunt firmele agreate şi cine sunt administratorii lor. Am spus puţina inteligenţă pe care o avem pentru că altfel nu am fi devenit complici, prin votul pe care l-i l-am acordat, fără să realizăm că astfel am contribuit la jaful şi distrugerea acestei ţări.

Un alt subiect abordat a făcut referire la colegul de partid, cu aceleaşi iniţiale, Nicolae Barbu, primarul manager al Giurgiului. Despre acesta, din discurs reieşea  că a fost, este şi va fi cel mai bun primar al tuturor timpurilor. După părerea subsemnatului a fost cel mai bun primar după întreg mapamondul, dar ce spun eu mapamond a fost cel mai bun primar galactic. Ştiţi, despre unii … se vorbeşte numai de bine. Da, a fost.  Vom regreta şi-l vom plânge cu lacrimi fierbinţi, chiar mai fierbinţi decât lava Vezuviului, Etna sau Stromboli. Dar, spre norocul nostru nu va mai fi… primar. Sunt mult prea măreţe chiar şi pentru un studiu ştiinţifico-fantastic proiectele excelenţei sale pentru un oraş subdezvoltat cum este Giurgiu acum.  Noi giurgiuvenii ne-am fi mulţumit doar cu atragerea de invenstitori care să creeze locuri de muncă. În ceea ce priveşte plimbarea cu bărcuţele, ce par adevărate fortăreţe plutitoare şi nicidecum bărci de agrement, realizarea cazematelor în care urma să pună tunurile( nota red. dacă nu se vor prăbuşi până atunci ) să bată spre celălat mal în eventualitatea unui război iscat ad-hoc între broaştele verzi şi cele maron, care cu orăcăitul lor la decibeli foarte înalţi ar fi putut periclita ecluza ce urma să ţină constantă apa din pânza freatică. Sau construcţia unui hangar pentru depozitarea „peştilor” ce nu au mai avut loc la puşcărie. Pentru că nu pot să cred că s-au cheltuit un milion cinci sute de mii de euro doar pentru ca noi să putem cumpăra două, trei kilograme de peşte.  Noi, giurgiuvenii de mai multe zeci de ani am cumpărat şi cumpărăm peşte proaspăt din Piaţa Centrală. Ei bine domnule primar manager, pentru  aceste mega-inutilităţi vă „mulţumim”. Continuaţi-vă dumneavoastră proiectele SF în sistemul privat din care proveniţi şi de care sunteţi atât de mândru.

Nu ştiu de ce, dar omul acesta, primar din întâmplare, îmi stârneşte o stare de compasiune. Da. Sincer îmi este milă de el când îl văd cât de disperat este. Se plânge ori de câte ori are ocazia  de cât de grea este administraţia, de câte sacrificii este nevoit să facă, (sărăcuţul dacă se chinuie aşa rău de ce oare o vrea el să mai fie primar?) şi chiar îl cred. Nu este deloc uşor să scoţi gărduleţele ornamentale şi de protecţie, ca totodată ca să le înlocuieşti cu altele ce seamănă mai de grabă cu gărduleţele din cimitir. Sau poate, cine ştie, s-a gândit că dacă tot este Giurgiu un oraş mort, asta de când  domnia sa este primar, de ce să nu completeze decorul, oraş mort- gărduleţe de cimitir.

Şi în final, ca să continue lauda despre care nu a învăţat nici până acum că lauda de sine nu miroase bine, să vadă lumea cât este el de deştept, se apucă să spună că în perioada 2012-2016, de când ne-am pricopsit cu dumnealui primar, nu s-a vândut o palmă de pământ din intravilanul, domeniul public al oraşului, totul a fost concesionat, spre deosebire de mandatul fostului primar din perioada 2008-2012 când s-a vândut tren la greu tuturor celor care deţin spaţiile comerciale dintre blocuri. Atunci l-am întrebat dacă din cei prezenţi în sala unde s-a desfăşurat conferinţa de presă există cineva care a beneficiat, a cumpărat teren din intravilanul domeniu public al oraşului? După ce s-a uitat preţ de câteva secunde în stânga, dreapta, semn că usturoi nu a mâncat gura nu-i miroase, văzând că mă uit fix la dumnealui are o tresărire şi spune: A… da şi eu am cumpărat teren. Dar …  cu acte în regulă. Josnic comportamentul acestui om, ca să nu folosesc alt termen mai dur. Ce curaj nebun trebuie să aibă un astfel de om care a fost beneficiarul, unul dintre cei care au cumpărat nu câţiva metrii pătraţi cât au cumpărat buticarii ca să poată câştiga o amărâtă de pâine, în nici un caz ca să devină ca el, al şaptelea cel mai bogat primar din ţară cum este minunatul nostru primar, ci sute de metrii pătraţi, care însumaţi înseamnă mii de metri pătraţi. Mă opresc aici cu comentariile, dar vă promit că în ediţiile viitoare voi reveni cu informaţii incendiare legate de modul cum s-a făcut administraţie în ultimii patru ani, cine sunt beneficiarii … şi în ce constau beneficiile.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *