De ce mai este necesara o hotarare de consiliu daca exista lege ??? Se intreaba Ionel Muscalu

Vineri, 9 septembrie a avut loc conferința de presă a formațiunii politice ALDE, filiala Giurgiu. Conferința a fost ținută de domnul Ionel Muscalu, purtătorul de cuvânt al partidului și de președintele organizației municipale, domnul Alexandru Vladu.

Ionel Muscalu, în primul subiect prezentat mediei locale s-a referit la guvernul de tehnocrați, care după părerea lui numai guvern de tehnocrați nu este, deoarece mai spunea purtătorul de cuvânt, că acest guvern este ilegitim și aservit anumitor interese politice. Prin măsurile pe care intenționează să le ia, respectiv  împovărarea populației cu noi taxe și impozite, poate fi asemuit cu guvernul Boc-Băsescu, care prin tăierea salariilor și diminuarea pensiilor s-a demonstrat de altfel că nu a făcut altceva decât să răspundă cerințelor unor organisme internaționale…

În continuare Ionel Muscalu a vorbit despre subiectul despre care se tot vorbește de vreo trei luni de zile atât în consiliul local, în conferințele de presă ale  partidelor politice și nu în ultimul rând, în media locală, cel legat de cantina socială. Spunând despre acest lucru că nu poate înțelege de ce este necesară o hotărâre de consiliu local atâta timp cât avem o lege în acest sens, mai exact legea 208.

Alexandru Vladu a punctat faptul că nu este de acord cu subvenționarea pe timp de iarnă a unui singur fel de energie termică, deoarece spunea dumnealui că este nedrept față de ceilalți cetățeni ai orașului care folosesc pentru încălzirea locuințelor un alt fel de energie. Mai spunea domnul Vladu că la parterul foarte multor blocuri funcționează diferite societăți comerciale care beneficiază de subvenție la căldură, iar oamenii săraci nu locuiesc numai la bloc. Sunt foarte mulți oameni în Giurgiu care trăiesc sub limita de subzistență la case. De ce aceștia trebuiesc vitregiți de subvenție la căldură? Doar pentru faptul că în loc de agent termic de la CET folosesc lemne sau energie electrică? S-a întrebat retoric consilierul local Alexandru Vladu.

Anexăm prezentului articol înregistrarea video din timpul conferinței de presă.

 

I.C.MANDU        


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *